Εξετάζει κλείσιμο των καταστημάτων στη 01.00 η κυβέρνηση

«Πιέζεται» από τα κρούσματα η Αττική – Τι είπε ο Πέτσας για νέα μέτρα

Κατηγορηματικός, ως προς το ότι δε θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα, ήταν ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως τα μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί και εφαρμόζονται, είναι ήδη πάρα πολλά και τόνισε πως «το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την έκρηξη διασωληνωμένων – Στο κόκκινο η Αττική

Όπως εξήγησε, υπάρχει μια κόπωση του κόσμου με τα μέτρα, ωστόσο, εάν σταματήσουμε να φοράμε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. 

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», τόνισε.

Αναφορικά με τα μέτρα, που ακούγεται ότι είναι στο τραπέζι για να εφαρμοστούν, εάν χρειαστεί, ο κ. Πέτσας είπε η άποψη ενός ειδικού στην επιτροπή, δε σημαίνει ότι είναι η καθολική άποψη, που επικρατεί, όταν τίθεται το θέμα.

Όπως είπε, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε ότι είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Παράλληλα, για το ωράριο των καταστημάτων, για το οποίο υπήρχαν σενάρια περαιτέρω συρρίκνωσής του, με κλείσιμο στις 22.00, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 π.μ.».

Τι είπε για Κοντονή και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις δηλώσεις Κοντονή και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας είπε ότι «δεν ήταν έκπληξη οι δηλώσεις Κοντονή, ούτε για μας ούτε για όσους δεν είναι λωτοφάγοι». 

Όπως είπε, αντί να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για τα όσα δήλωσε ο Κοντονής, είδαμε εσωκομματικά μαχαιρώματα. 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής

Ερωτηθείς γιατί δεν ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι με αντισυνταγματικές και πρόχειρες τροπολογίες δε μπορεί να δοθεί μια λύση. 

Όσον αφορά το μέλλον, θα δούμε τι πρέπει να γίνει μετά την ανακοίνωση των ποινών και θα γίνουν τροποποιήσεις, επεσήμανε.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι μπορούσαν να «συνεργάζονται» όταν βόλευε, είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε: «Κανένα περιθώριο σε τέτοια ναζιστικά μορφώματα».

Τέλος, τόνισε ότι για το μέλλον απαιτείται τροποποίηση. Για το παρελθόν όμως, για τη δίκη αυτή που συγκλόνισε την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top