Δένδιας από τη Σλοβακία: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί όλη την περιοχή  

Τι δήλωσε για τη σημερινή συνάντηση με τον Τσαβούσογλου 

Την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του, Ιβάν Κόρτσοκ,  στην Μπρατισλάβα, τον οποίο ευχαρίστησε και για τη στάση της χώρας του στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής. 

«Είναι απολύτως σημαντικό να επιβεβαιώνεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.  H ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι αυτή που θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός.  Και ήταν μια ευκαιρία για μένα να εξηγήσω τις λεπτομέρειες της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς στην περιοχή και του τρόπου με τον οποίο η Τουρκία αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.,   

Τσαβούσογλου: «Θα προτείνουμε ημερομηνίες για διερευνητικές στην Τουρκία»

Ο  κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην τελευταία πρόκληση της Τουρκίας στα Βαρώσια της Κύπρου, για την οποία επισήμανε ότι «η τουρκική συμπεριφορά είναι απολύτως αντίθετη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ενώ συμπλήρωσε  
ότι «είχαμε επίσης την ευκαιρία να μιλήσουμε για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι». 

Όπως τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών «υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που υπάρχει πάντα στις κρίσεις γύρω από την περιοχή μας, και αυτή είναι η Τουρκία. Η Τουρκία έχει εισβάλει στη Συρία, η Τουρκία έχει εισβάλει στο Ιράκ, η Τουρκία έχει στείλει τζιχαντιστές στη Λιβύη και τώρα η Τουρκία είναι επίσης παρούσα στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ». 

Χαρακτήρισε μάλιστα την Τουρκία «αποσταθεροπιητικό παράγοντα  στην περιοχή μας»  και εξέφρασε την ελπίδα  η Άγκυρα να αλλάξει πορεία. 

Όσον αφορά τη σημερινή σύντομη συνάντηση με τον ομόλογό του της Τoυρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του Φόρουμ της Μπρατισλάβα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: 

Συναντήθηκαν Δένδιας – Τσαβούσογλου στη Μπρατισλάβα

«Είχα την ευκαιρία να έχω μια σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Τσαβούσογλου σήμερα στην Μπρατισλάβα και ελπίζω ότι αυτή η συνάντηση θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στην Πρίστινα, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top