«Αδειάζει» Άδωνι για Συμφωνία των Πρεσπών ο Πέτσας

«Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας»

O Στέλιος Πέτσας

Σε «άδειασμα» του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τις δηλώσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε προ ημερών, μιλώντας στον Alpha, πως η  η κυβέρνηση μόλις της δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας για τη Βόρεια Μακεδονία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει επιτέλους ιστορική τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησης της», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top