Κεραμέως στο Star: Τι θα γίνει με καταλήψεις και σχολεία

Στο 0,001% των μαθητών τα κρούσματα Covid-19 στα σχολεία

«Κατανοούμε ανησυχίες και προβληματισμούς που υπάρχουν και εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε όλα. Αλλά ο  διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτά σχολεία»  τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα σχετικά με το κύμα καταλήψεων σε σχολεία της χώρας.

Κεραμέως για καταλήψεις: Ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία 

Η κα Κεραμέως πρόσθεσε ότι «δε νοείται οιοσδήποτε να παρεμποδίζει το δικαίωμα μάθησης σε κάποιον άλλον και δε μπορεί να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία». 

Σχετικά με τον κορωνοϊό η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στα σχολεία επικαιροποιούνται συνεχώς. «Φροντίζουμε να βελτιώνονται συνεχώς τα μέτρα με γνώμονα  την προστασία των μαθητών και το δικαίωμα στη μάθηση» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κεραμέως για μάσκες-γίγας: Υπήρξε αστοχία, θα καλυφθεί

Όσον αφορά τα fake news, όπως τα χαρακτηρίζει τις σχετικές ανακοινώσεις εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι είναι αναληθές πως φέτος έγιναν οι μισές προσλήψεις. «Έχουμε κάνει ήδη 32.000 προσλήψεις ενώ πέρσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν 24.000» επισήμανε.

        Κεραμέως στη Βουλή:  Μαθαίνουμε ασφαλείς

Η Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στα σχολεία βρίσκονται μόλις στο 0,001%. «Μπορεί αυτό αν αλλάξει; Ασφαλώς. Αλλά αυτό ισχύει τώρα. Δράττομαι της ευκαιρίας για να καλέσω όλους να συστρατευθούν σε αυτήν την αυτονόητη εθνική προσπάθεια» κατέληξε η κυρία Κεραμέως στην παρέμβασή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top