Πώς γλιτώσαμε το lock down – Τι επηρέασε την κυβέρνηση 

Οι μήνες του χειμώνα ακόμη πιο δύσκολοι 

Το πώς απετράπη τελικά το ενδεχόμενο να αποφασίσει η κυβέρνηση lock down, έστω και σε τοπικό επίπεδο, στην Αττική και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.       

Χαρδαλιάς: Κλειστά μίνι μάρκετ, περίπτερα και κάβες μετά τα μεσάνυχτα!  

Όπως εξήγησε, το ενδεχόμενο συζητήθηκε μεταξύ των αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης και τον λοιμωξιολόγων, αλλά τελικά απορρίφθηκε για πολλούς λόγους.  
 
Ο πρώτος είναι ότι η κατάσταση μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί. Τα 300 κρούσματα κρίνονται  πολλά αλλά πλέον δεν δείχνουν να ανεβαίνουν. Επίσης,  με μαζικά τεστ και μέτρα εκτιμούν ότι  θα ελέγξουν και την Ατική.  

Κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική με 163
 

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στη Μάρα Ζαχαρέα ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρχουν πάνω από 1.000 κλίνες στις ΜΕΘ, άρα θα πάρουν ανάσα τα νοσοκομεία. 
 
Όπως επισήμανε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν «κατεβάζει ρολά», ούτε στη Γαλλία με τα 16.000 κρούσματα  και παίρνουν απλώς επιπλέον μέτρα, καθώς δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε και κοινωνία.  

Μητσοτάκης: Αυτοπροστασία ή καραντίνα το μήνυμα στους πολίτες
 

Ανέφερε τέλος για το ενδεχόμενο lockdown: 

«Το γλιτώσαμε οριστικά; Όχι! Οι λοιμωξιολόγοι λενε ότι “μπορεί να χρειαστεί τον χειμώνα” αν ξεφύγουν ο αριθμός των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τη γρίπη. Από τον Νοέμβριο και μετά είναι οι επικίνδυνοι μήνες, όπως μου έλεγε κυβερνητικός παράγοντας. Αλλά δεν μπορείς να κλείσεις από τον Σεπτέμβριο και να ξανανοίξεις τον Φεβρουάριο. Θα διαλυθείς».  
    
    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top