Χαρδαλιάς: Κλειστά μίνι μάρκετ, περίπτερα και κάβες μετά τα μεσάνυχτα!  

Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει το μέτρο - Και τα Τρίκαλα στα ειδικά μέτρα

Την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης(μίνι μάρκετ, περίπτερα, κάβες)  από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

Η απάντηση Χαρδαλιά για το εάν έρχεται lockdown

To μέτρο θα ισχύει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου  στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή σε Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Ζάκυνθο, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, Λέσβο και στη Μύκονο. 

Από τα μέτρα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων, ενώ θα επιτρέπεται το take away και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.    

Αναστολή και σε παραστάσεις σε υπαίθρια θέατρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι το μέτρο θα εφαρμοσθεί άμεσα, αλλά και ότι από αύριο το πρωί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους στις 5 π.μ. (αντί για  7 π.μ.)  σε όλες τις περιοχές ειδικών επιδημιολογικών μέτρων και αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου          

Eίναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο που αποφάσεις και οι ενέργειές μας έχουν βαρύνουσα σημασία τόνισε προηγουμένως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκινώντας τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

«Κανένα μα κανένα μέτρο δεν έχει σημασία αν δεν τηρείται» ανέφερα χαρακτηριστικά ο υφυπουργός

ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι στις περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα συμπεριλαμβάνεται πλέον, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. 

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα από τον γάμο στα Τρίκαλα

Συγκεκριμένα, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων:
•    Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
•    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
•    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
•    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
•    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
     

Όπως ανακοινώθηκε, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00  έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00. 
.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top