Oνειρεύονται αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου οι Τούρκοι

Η Αθήνα απαντά σε σκληρό τόνο

Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ονειρεύονται οι Τούρκοι, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής και την έναρξη των διερευνητικών επαφών. Η ελληνική πλευρά φρενάρει τα παράλογα αιτήματά τους, διαψεύδοντας κάθε ενδεχόμενο αποστρατικοποίησης κι επιμένει πως στο τραπέζι θα "πέσει" μόνο ένα θέμα: ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών. 


Οι Τούρκοι θέλουν να αφοπλίσουμε τα νησιά μας  τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο.  Ως "αντάλλαγμα" λένε ότι θα καταργήσουν την στρατιά του Αιγαίου.

Ερντογάν στο ΣΕΑ: «Λογικευτείτε- Η Τουρκία δε θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της 

Η Αθήνα απαντά σε σκληρό τόνο ότι δεν  τίθεται αποστρατικοποίησης, όμως η Άγκυρα... επιμένει! Στο χθεσινό συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, μας κάλεσαν μάλιστα να... λογικευτούμε! 

«Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα εξηγήσουμε πως έχουμε δίκιο και θα το κάνουμε με κάθε αφορμή » αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το ξέσπασμα του Νίκου Αναστασιάδη στα ψέματα Ερντογάν για την Κύπρο

 Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε το ξέσπασμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. 

«Εκείνο που είναι πιο απογοητευτικό είναι η ανώφελη προσπάθεια του κ. Ερντογάν, που αψηφά πλήρως τις ιστορικές αλήθειες. Ποια χώρα εισέβαλε και εξακολουθεί να κατέχει την Κύπρο; Ποια χώρα εισέβαλε στη Συρία; Ποια χώρα επενέβη στρατιωτικά στη Λιβύη; Ποια  χώρα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας;» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΥΠΕΞ: Ξεκάθαρη στήριξη σε Κύπρο για στοχευμένες κυρώσεις στην Τουρκία

Την ξεκάθαρη στήριξη της Αθήνας στην Κύπρο για στοχευμένες κυρώσεις στην Τουρκία λόγω συνεχόμενων παράνομων δραστηριοτήτων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ δια του εκπροσώπου του, Αλέξανδρου Γεννηματά. 

Τα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για το STAR, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.

-Για το Καστελόριζο, το 78% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι πρέπει να έχει πλήρη ΑΟΖ 
-σχεδόν το 48% των ερωτηθέντων είπε "όχι" σε συμβιβασμό με την Τουρκία 
-ενώ, δημοφιλέστερος υπουργός αναδείχθηκε ο υπουργός εξωτερικών , Νίκος Δένδιας, για τον επιτυχή χειρισμό των εθνικών ζητημάτων
-Τέλος, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν ότι η ΝΔ προηγείται με 18% στην πρόθεση ψήφου


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top