Συναγερμό κήρυξε ο Χαρδαλιάς σε κράτος - ΟΤΑ για τον μεσογειακό κυκλώνα!

Οι 3 οδηγίες που καλούνται να τηρήσουν αυστηρά οι πολίτεςγια τον Ιανό   

Προειδοποίηση στους πολίτες για τον επερχόμενο μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση. 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω «Ιανού»

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι μεσογειακοί κυκλώνες είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά το οποίο εμφανίζεται με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα στη χώρα μας λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

Το φαινόμενο ανέφερε ότι θα πλήξει από την Πέμπτη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ την Παρασκευή θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, πλήττοντας Στερεά Ελλάδα, Αττική, Κυκλάδες και ενδεχομένως το Σάββατο την Κρήτη.

Ο υφυπουργός προειδοποίησε για ενδεχόμενες πλημμύρες και διαβεβαίωσε ότι «για όλα αυτά προετοιμαζόμαστε». Κάλεσε όμως και τους κατοίκους των πληττόμενων σύμφωνα με την πρόβλεψη περιοχών, να τηρήσουν τρεις σημαντικές οδηγίες:

1.    Όσοι πολίτες διαμένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν  και μένουν  κοντά σε ποταμούς, ρέματα χειμάρρους,  να αποφύγουν να μείνουν σε ισόγειους, υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους. Να εξετάσουν το ενεδεχόμενο ακόμη και να φιλοξενηθούν αλλού.

2.    Να αποφύγουν την μετακίνηση κατά τη διάρκεια τη έξαρσης της κακοκαιρίας. Να ασφαλίσουν τα σπίτια τους από το ενδεχόμενο εισβολής ορμητικών υδάτων.    

3.    Να μην διασχίζουν για κανέναν λόγο  χειμάρρους και ρέματα και ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. 

Όπως τόνισε ο  κ. Χαρδαλιάς ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή με ανά εξάωρο συνεδρίαση των αρμόδιων συντονιστικών οργάνων και συνεχή εξέταση της κατάστασης από τα αρμόδια όργανα επίσης Δήμων και Περιφερειών. 

«Μένουμε σε εγρήγορση, μένουμε σε επιφυλακή, καλή δύναμη σε όλους!» κατέληξε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.                    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top