Μηνύματα στην Άγκυρα από Μητσοτάκη, Δένδια, Παναγιωτόπουλο

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον διάλογο στη συνάντηση με Σακελλαροπούλου   

Μηνύματα στην Άγκυρα, να δώσει εμπράκτως συνέχεια στην αποκλιμάκωση της έντασης για να ανοίξει το ταχύτερο η πόρτα του διαλόγου,  έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος  ενημέρωσε το πρωί  την πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι διατεθειμένος  να ανοίξει το γρηγορότερο ο δίαυλος των διερευνητικών επαφών ακόμη και πριν την σύνοδο Κορυφής αρκεί η Τουρκία να συνεχίσει την τακτική αποκλιμάκωσης της έντασης.

Μητσοτάκης-Ράμα: Συζήτησαν για την ελληνική μειονότητα και διμερείς σχέσεις

«Συγχαρητήρια για το επιτυχημένο σας ταξίδι στο Καστελόριζο το οποίο συνέπεσε και με μια υποχώρηση στις εθνικές φουρτούνες και εύχομαι αυτά τα ήρεμα νερά να διατηρηθούν. Αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο όπως ξέρετε δεν εξαρτάται μόνο από εμάς» τόνισε  ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Η αποχώρηση του Ορούτς Ρέις την Κυριακή σε συνδυασμό με την αποφυγή των προκλήσεων κατά την επίσκεψη που έκανε την ίδια μέρα στο Καστελόριζο η πρόεδρος της Δημοκρατίας,  για την ελληνική πλευρά πρέπει να συνοδευτεί και από την αποφυγή των προκλητικών δηλώσεων από τον Ερντογάν  και τους υπουργούς του.

«Είναι καιρός η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί πως με τις προκλήσεις  και τις απειλές δεν μπορούν να οδηγηθούν τα πράγματα πουθενά και ότι μόνο η διπλωματία και ο διάλογος είναι ο δρόμος  ο σεβασμός στην διεθνή νομιμότητα και στους κανόνες του  διεθνούς δικαίου» ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Την ελπίδα  να βρίσκεται του χρόνου στο συνέδριο του Economist δίπλα του και «ο φίλος του»  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.  

Δένδιας: Η Τουρκία αγνοεί ότι η παραβατικότητα δε δημιουργεί δίκαιο

 

“Είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια και ας ελπίσουμε  ότι ως του χρόνου θα έχει ομαλοποιηθεί  η κατάσταση ώστε ο Μεβλούτ να κάθεται ακριβώς εκεί» σημείωσε ο κ. Δένδιας.    

Στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη αλλα υπάρχει και επιφυλακτικότητα. Για αυτό, ταυτόχρονα με τις διπλωματικές κινήσεις προχωρά με γοργούς ρυθμούς και η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

«Τέτοια εποχή έκανα πέρσι  λόγο για "προκλήσεις ασφαλείας", φέτος μπορώ να κάνω λόγο για απειλές ασφαλείας που έχουν ήδη εκδηλωθεί και επιβάλλουν από πλευράς μας την αντίδρασή μας για την αντιμετώπισή τους» ανέφερε στην παρέμβασή του στο  συνέδριο του Economist ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top