Δένδιας: Η Τουρκία αγνοεί ότι η παραβατικότητα δε δημιουργεί δίκαιο

«Να αντιληφθεί ότι η εποχή των κανονιοφόρων έχει παρέλθει»

Ο Νίκος Δένδιας

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία τουρκική πολιτική νομιζομένης ισχύος, που δεν περιορίζεται στο μεταναστευτικό», είπε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Είναι μία νέο-οθωμανική, πολιτική αναθεώρησης του νομικού καθεστώτος της περιοχής, προϊόντος σειράς διεθνών συνθηκών που οριοθέτησαν τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου και όρισαν τους κανόνες των διεθνών σχέσεων μεταξύ των κρατών. Μία επεκτατική πολιτική όχι μόνο σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας αλλά και άλλων γειτονικών και μη κρατών όπως του Ιράκ, της Συρίας και της Λιβύης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αντίστροφη μέτρηση για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην ΕΕ

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «εφόσον η Τουρκία αντιληφθεί ότι η εποχή των κανονιοφόρων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να καταστεί θάλασσα ειρήνης και ευημερίας όλων των λαών και όλων των κρατών».

Όπως τόνισε, «τα “σύνορα της καρδιάς” ή τα όρια της “Γαλάζιας Πατρίδας”, κατά την Τουρκία, φαίνεται ότι κατά την τουρκική αντίληψη δεν υπόκεινται στη διεθνή νομιμότητα».

Παράλληλα, τόνισε πως η Τουρκία αποπειράται να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, αγνοώντας ότι «η παραβατικότητα δεν δημιουργεί δίκαιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top