Χαρδαλιάς: Λουκέτο στα κέντρα διασκέδασης στην Αττική για 14 ημέρες! 

Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε για την προστασία από τον Covid-19

Έξι μέτρα  για την Αττική που θα ισχύσουν για 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.        
 

«Έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα μας: Ανακοινώθηκαν 310 νέα - 197 στην Αττική

 

Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα: ΜΕΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗ  

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για 14 ημέρες θα υπάγεται σε καθεστώς αυξημένης επιδιολογικής επιτήρησης (κλειστά τα καταστήματα  εστίασης μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, μέχρι 50 άτομα συνάθροιση κ.α.).

Κορωνοϊός: Το ψυχολογικό προφίλ των αρνητών μάσκας στο star.gr

Τα μέτρα για την Αττική από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής: 

1.    Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2.    Σε ό,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεταιη λειτουργία τους για 14 ημέρες.

3.    Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4.    Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

5.    Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας). 

6.    Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top