Ντόρα κατά Αυγενάκη στην Επιτροπή για τον αθλητικό νόμο! 

Κριτική για την αναδρομικότητα των θητειών διοικήσεων Ομοσπονδιών

Ντόρα Μπακογιάννη

Έντονη κριτική στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την αναδρομικότητα του υπολογισμού των θητειών των προέδρων Ομοσπονδιών (με βάση την οποία υπάρχει κώλυμα στην  επανεκλογή τους) άσκησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.   

Μπακογιάννη: Το Αιγαίο είναι θωρακισμένο

«Είπατε ότι αποσύρετε άρθρο περί αναδρομικότητας, το ίδιο βράδυ  είπε η γραμματεία του υπουργείου  ότι θα ισχύσει.  Δε νομίζω να είναι δείγμα σωστό και ειδικά για την εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του κ. Μησοτάκη» τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία πρόσθεσε:    

«Η αίσθηση μου είναι ότι προσπαθείτε,  αφήνοντας το ζήτημα της αναδρομικότητας ανοιχτό να αφήσετε να εννοηθεί ότι θα ισχύσει. Σας καλώ να δηλώσετε ότι το άρθρο δεν υπάρχει με αναδρομικότητα. Αν το κάνετε θα είναι η απάντηση, θα είναι σα να κάνετε παρέμβαση στον αθλητισμό». 

Εκτός κυβερνητικού κλιμακίου ο Αυγενάκης στη συνάντηση με FIFA - UEFA

 «Όταν ψηφίζουμε πράγματα κύριε υπουργέ να μη δημιουργούμε προβλήματα με διεθνείς οργανισμούς. Και επειδή είχαμε ατυχές παράδειγμα στο παρελθόν,  να μη το επαναλάβουμε» τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της η βουλευτής της ΝΔ. 

«Το όριο ηλικίας δε θίγεται από τη ΔΟΕ, γίνεται αναφορά στο νομοσχέδιο. Η διάταξη  επιβάλλεται από τον τρόπο που νομοθετούμε δεν είναι δική μας επιλογή. Η επιστολή αυτή της ΔΟΕ  τείνει να γίνει κολυμβύθρα του Σιλωάμ. Δεν είναι επιστολή του προέδρου της  αλλά στελέχους  της για να βγάλει την υποχρέωση απέναντι σε κάποια μέλη, Έλληνες, της ΔΟΕ. Δεν παραβιάζουμε τίποτε» αντέτεινε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top