Εκτός κυβερνητικού κλιμακίου ο Αυγενάκης στη συνάντηση με FIFA - UEFA

Tο δίλημμα «μνημόνιο συνεργασίας ή Grexit» από το Μαξίμου στις ΠΑΕ

Αντιμέτωπες με το δίλημμα μνημόνιο συνεργασίας ή  Grexit απο τα ευρωπαικά πρωταθλήματα είναι οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Το κλιμάκιο που θα συζητήσει με την FIFA και την UEFA τους κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία των ΠΑΕ αναχωρεί την επόμενη βδομάδα. Σε αυτό δεν περιλαμβάνεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο, η αναταραχή εντός και εκτός γηπέδων , δεν λέει να κοπάσει. 

Mητσοτάκης: Μνημόνιο με FIFA και UEFA για το ποδόσφαιρο

Την Πέμπτη περίπου 10.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν πορεία στη Θεσσαλονίκη με έκτροπα και συνθήματα, ενώ η «φωτιά» δε φαίνεται να σβήνει. 

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά αστυνομικών

ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ "ΜΠΑΡΟΥΤΙ"

Όλοι κρατούν την ανάσα τους για το ντέρπι Ολυμπιακός - Ξάνθη που θα γίνει  το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Ιβάν Σαββίδης "φωτογραφίζεται" από την Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού ως πολυιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, της ομάδας θα βρεθεί απέναντι με τον Ολυμπιακού του Βαγγέλη Μαρινάκη (γραφικό)

ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

"Το σκεπτικό της εισήγησης της αλληλοσπαραζόμενης Ελεγχόμενης Επιτροπής Αυγενάκη αγνοείται απο τις 27/1 (!), αν  και σήμερα η δίκη για τα στημένα παιγνίδια έχει διακοπεί , οπότε φανταζόμαστε ότι υπάρχει χρόνος για την νομική υπηρεσία του ΟΣΦΠ να το συντάξει" αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ανακοίνωσή της. 

Από την πλευτά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει σε δήλωσή του:
«Έγινε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και  αφού εξέτασαν όλο το φάκελο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία και ότι οι δύο ομάδες πρέπει να τιμωρηθούν και να αποβληθούν από το πρωτάθλημα». 

 "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τα μέλη της επιτροπής που εισηγηθηκαν ομόφωνα τις ποινές στον ΠΑΟΚ, τώρα "σφάζονται".  Η Ειρήνη Μαρούπα χτες στο Star είπε πως η πολυιδιοκτησία αποδεικνύεται με ντοκουμέντα. Σήμερα αναθεώρησ , δείχνοντας τον Ηλία Αρκούδη, μέλος επίσης της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού,  για τον υποβιβασμό. Για "απόφαση - αρκούδα" κάνει λόγο και ο ΠΑΟΚ.  "Η Μαρούπα ήρθε και μας είπε ότι ο Σαββίδης πήρε και την Ξάνθη" υποστηρίζει όμως ο ίδιος  ο κ. Αρκούδης! 

ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΗ FIFA

Σε αυτό το νοσηρό κλίμα , ελληνικό κλιμάκιο ετοιμάζεται να αναχωρίσει για τη FIFA, ώστε να προχωρήσει το "ποδοσφαιρικό μνημόνιο" που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται ότι  δεν ετοιμάζει βαλίτσες, αλλά ...κούτες για την διαφαινόμενη έξοδο του απο το κυβερνητικό σχήμα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΚ

“Ο πρωθυπουργός ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη και το όποιο τίμημα, ώστε να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου και αυτό θα πράξει. Χρειάζεται ένα σοκ" τόνισε ο  υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον Alpha 989. 

 Η κυβέρνηση  θέλει μια συμφωνία κυρίων από τους επονομαζόμενους “BIG 4” του ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, Oλυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ) παρουσία του μεγάλου αφεντικού του αθλήματος, του  προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο που θα έρθει στην Ελλάδα. 

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απείλησε με διακοπή πρωταθλήματος ή και με grexit απ΄όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Τι σημαίνει:  
Τα σύνορα κλείνουν για τις ελληνικές ομάδες . Ο μέτοχοι τους θα χάσουν πολλά χρήματα από την ακύρωση των διαφημιστικών πακέτων. Θα απαγορευτούν μετεγγραφές ξένων παικτών και  η πώληση Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό, ενώ και οι ξένοι παίκτες θα μπορούν να σπάσουν τα συμβόλαια που έχουν. 

ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ... ΘΑΤΣΕΡ

Ο ποδοσφαιρικός αποκλεισμός, στον οποίο προχώρησε και η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1985 όταν 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χέιζελ, θα έχει τεράστιο κόστος στις ελληνικές ομάδες. Αν τελικά συμβεί, αναμένεται να κάνουν χρόνια να συνέλθουν από το σοκ. 

Δείτε στο video το ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top