Ζαχαράκη στο Star: «Τα μέτρα στα σχολεία θα είναι ανάλογα με τα κρούσματα»

Yπάρχει κίνδυνος να ξανακλείσουν τα σχολεία;

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και μια πρωτόγνωρη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Είδαμε εικόνες που δεν είχαμε καν φανταστεί. Θερμόμετρα, ουρές με αποστάσεις, αγωνία για να μείνουν μακριά τα παιδιά το ένα από το άλλο στο προαύλιο. Μάσκες σε όλα τα χρώματα και σχέδια πλημμύρησαν τα σχολεία. Γονείς και εκπαιδευτικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κυλήσει ομαλά και με ασφάλεια το σχολικό έτος.

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Γονέας ξυλοκόπησε καθηγητή για μια μάσκα

Η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και την Κάτια Μακρή ικανοποιημένη από τον τρόπο που κύλησε η πρώτη μέρα.

«Η διαίσθηση είναι ενδεικτική μίας ομαλής πορείας της σχολικής χρονιά. Τα παιδιά πρέπει να είναι σχολείο. Θα είναι πολλές οι προκλήσεις της χρονιάς. Είδα πολλά φωτεινά μάτια. Εδώ στον Πύργο τα παιδιά χάρηκαν τη διαδικασία. Σίγουρα υπάρχουν προβληματισμένοι γονείς αλλά εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε προβληματισμούς».

Η εικόνα που επικράτησε σήμερα είναι ενδεικτική μίας ομαλής πορείας  της σχολικής χρονιάς. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να είναι στο σχολείο.

«Δεν ξέρω πώς κάποιος θα ήθελε να στερήσει αυτή τη χαρά της μάθησης έστω και με τους καινούργιους κανόνες που μας κρατάνε όλους ασφαλείς. Η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία, εκεί είναι ο χώρος τους», ανέφερε η Υφυπουργός, ενώ σε ερώτηση που της έκανε η Κάτια Μακρή για το αν υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να κλείσουν όπως συνέβη στην Ισπανία, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, απάντησε:

«Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με ασφάλεια. Ας μην προτρέξουμε στο να προβλέψουμε τι θα γίνει. Να ελέγξουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Στην Ισπανία το θέμα της Παιδείας το διαχειρίζονται περιφερειακές κυβερνήσεις. Γενικά η επιστροφή στα σχολεία είναι ομαλή. Μην προτρέξουμε να πούμε τι θα γίνει. Ξεκινάμε. Είμαστε εδώ με υπεύθυνο covid σε κάθε τάξη, θα ελέγξουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να την αξιολογήσουμε για να δούμε αν θα κλείσει κάποιο τμήμα. Αν είναι ευρύτερα τα κρούσματα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν σταλεί στα σχολεία να αποφασίσουμε ανάλογα».

ΕΙΝΑΠ για Covid-19: «Άνοιξαν τα σχολεία και τα πράγματα δυσκολεύουν»

Η Σοφία Ζαχαράκη σχολίασε και τη δήλωση του κυρίου Γώγου, ο οποίος είπε πως αν υπάρξουν τρία κρούσματα στο σχολείο, τότε θα πρέπει να κλείσει.

«Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο που διαχωρίζει περιπτώσεις. Είναι διαφορετικο να βρεθεί θετικός ένας δάσκαλος που έρχεται σε επαφή με πολλά τμήματα και διαφορετικό ένα παιδάκι που έχει κινηθεί σε περιορισμένους χώρους.Ας μείνουμε προσηλωμένοι στη λογική του τμήματος. Έχουν δωθεί οδηγίες και για το πώς θα γίνει η ταξινόμηση θέσεων στα σχολικά. Θέλουμε το κάθε τμήμα να έχει τον δικό του χώρο στο προαύλιο».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top