Σενάρια για καθολική χρήση μάσκας: Η απάντηση Πέτσα

«Θετικό το συμπέρασμα για Ελλάδα από τη διάσκεψη στην Κορσική»

Για «πολύ σαφή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα αποκόμισε «θετικό συμπέρασμα» από τη χθεσινή διάσκεψη στην Κορσική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στη Λέσβο, θυμίζοντας τις αντιδράσεις, που υπήρξαν, για την κατασκευή κλειστής δομής στο νησί.

«Είχαμε αντιδράσεις και μετά είχαμε αδράνεια στις εργασίες κατασκευής, ενώ σε άλλα νησιά, όπως στη Σάμο, προχώρησαν οι εργασίες», σημείωσε ο κ. Πέτσας, επισημαίνοντας πως οι φιλοξενούμενοι στο ΚΥΤ της Μόριας μειώθηκαν από 23.000 σε 12.000.

Ο ίδιος είπε πως από το βράδυ της πυρκαγιάς, είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να τακτοποιηθούν 3.000 – 4.000 άστεγοι. «Όμως, οι φωτιές το 2ο και το 3ο βράδυ κατέστρεψαν ολοκληρωτικά το ΚΥΤ, με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι οι άνθρωποι άστεγοι», είπε ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με τα αίτια της φωτιάς, είπε πως η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, υπογραμμίζοντας πως «δε θα κάνουμε ανακοινώσεις, αν δεν έχουμε όλα τα στοιχεία της έρευνας. Θα δώσουμε στοιχεία όταν θα έχουμε συλλήψεις. Δεν μπήκαν μόνες τους οι φωτιές, στόχος ήταν να καταστραφεί η δομή. Το ένα σενάριο ήταν να καταστραφεί το καμπ και το άλλο να υποκινήθηκαν για άλλους λόγους».

MED7: Ηχηρό μήνυμα σε Τουρκία και πλήρης στήριξη σε Ελλάδα - Κύπρο

Όσο αφορά στην επόμενη μέρα της καταστροφής του ΚΥΤ και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τον τοπικό πληθυσμό και τις τοπικές Αρχές, σημείωσε πως «δεν  είναι παντού διάσπαρτοι, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία, αφού γίνεται διανομή φαγητού" και ξεκαθάρισε ότι, "θα ελεγχθούν όλοι. Μέχρι να γίνει αυτό, θα πρέπει να στεγαστούν. Πρώτα θα στεγαστούν οι οικογένειες με παιδιά" και συνέχισε τονίζοντας πως "το πρόβλημα με την τοπική κοινωνία είναι οι τοπικοί άρχοντες, γι’ αυτό τους καλέσαμε χθες. Η λύση πρέπει να είναι άμεση. Το θέμα είναι πόσους μπορεί να χωρέσει το νησί. Δεν μπορούν να φύγουν όλοι».

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε ότι υπήρχε έγγραφη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τη συνάντηση με εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας για επανέναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία, ξεκαθάρισε πως «υπήρξε άμεση ενημέρωση προς τον πρώην σύμβουλο του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» και προανήγγειλε ότι «το γραπτό κείμενο θα βγει κάποια στιγμή στη δημοσιότητα και θα φανεί γιατί ο Τούρκος ΥΠΕΞ το έδωσε στη δημοσιότητα για να το ‘κάψει’».

«Δεν είναι στο τραπέζι η καθολική χρήση μάσκας»

«Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ξεκαθάρισε ότι «το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η σταθεροποίηση των κρουσμάτων είναι κάτι θετικό, ενώ όπως είπε, τις μέρες που υπάρχουν πολλά κρούσματα είναι από συγκεκριμένες εστίες, όπως η περίπτωση των Γιαννιτσών.

Εντυπωσιακό το ποσοστό των πολιτών που δεν πιστεύει στον κορωνοϊό

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε», τόνισε και ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στο σχολείο είπε πως, «όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν αποστάσεις, τηρούνται.

Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή».

Τέλος, σχετικά με την παροχή μασκών στους μαθητές είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ όσο αφορά στο προσωπικό καθαρισμού των σχολείων, σημείωσε ότι «πέρυσι ήταν πάνω από 3000 και φέτος είναι πάνω από 9000 άτομα προσωπικό καθαριότητας».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top