ΑΕΙ: Ετοιμάζει αλλαγές η κυβέρνηση για την εισαγωγή με «λευκή κόλλα»

Κεραμέως: Συζητάμε να ορίζει η κάθε σχολή βάση εισαγωγής σε ένα μάθημα

Σε άμεσες αλλαγές, προκειμένου να αποτρέπεται η εισαγωγή υποψηφίων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με βαθμολογία κάτω από τη βάση, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

«Bρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: π.χ στο Μαθηματικό να είναι τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές η οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε», ανέφερε συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Σκάι.

Κλειδώνει για τις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

«Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας, που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Η ανάρτηση του Γαβρόγλου για την Κεραμέως που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

«Οι αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει είναι από κάτω προς τα πάνω. Ξεκινήσαμε με νηπιαγωγεία και σχολεία. Τώρα πάμε σε επαγγελματική εκπαίδευση και τριτοβάθμια εκπαίδευση», κατέληξε η υπουργός.
ρονοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top