Η ανάρτηση του Γαβρόγλου για την Κεραμέως που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Θεωρήθηκε σεξιστική – Οι εξηγήσεις που έδωσε

Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο ξεσήκωσε μία δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου για την Νίκη Κεραμέως.

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Κεραμέως: Μάθημα ζωής για τα παιδιά η μάσκα

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά...

Δημοσιεύτηκε από Kostas Gavroglu στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος», σχολίασε η υπουργός Παιδείας, ενώ πολλοί κατέκριναν τον κ. Γαβρόγλου.

Ο ίδιος, σε νεότερη δήλωσή του, είπε πως παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά του.

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά», σημείωσε.

Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν,...

Δημοσιεύτηκε από Kostas Gavroglu στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top