Κικίλιας: «Αναχαιτίσαμε την πανδημία - Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα»

Συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Δημήτριος Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει νικήτρια και στη δεύτερη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού, που πλήττει τις τελευταίες εβδομάδες τη χώρα μας, με τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων να είναι καθημερινά τριψήφιος, εξέφρασε σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Παγκόσμια ανησυχία για τον κορωνοϊό: Ξεπέρασαν τους 800.000 οι θάνατοι

Συνέστησε όμως στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στην αυστηρή και συστηματική τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κικίλιας «Οι επόμενοι μήνες είναι εξίσου κρίσιμοι με τους δύο πρώτους της πανδημίας. Όπως τότε – με υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία και σύμπνοια – αναχαιτίσαμε την πανδημία, αναλόγως οφείλουμε να πράξουμε και πάλι.».

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωσή του:

«Από τον Ιανουάριο του 2020, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή παγκόσμια πανδημία με 23 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 800 χιλιάδες νεκρούς μέχρι στιγμής.

Ένας εξαιρετικά μεταδοτικός κορωνοϊός που αποδείχθηκε, δυστυχώς, μη εποχικός. Όπως γνωρίζετε ήδη, η διάθεση εμβολίου με βάση τον προγραμματισμό της Ε.Ε. και των φαρμακευτικών εταιρειών προβλέπει τη σταδιακή χορήγηση, αρχής γενομένης από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Και όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Μπορεί επιδημιολογικά να είμαστε πολύ χαμηλά – στην 132η θέση παγκοσμίως σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού– από την αρχή της πανδημίας, μπορεί να εμφανίζουμε πολύ χαμηλότερη έξαρση μετά την άρση του lockdown σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά τα κρούσματα αυξάνονται.

Οι επόμενοι μήνες είναι εξίσου κρίσιμοι με τους δύο πρώτους της πανδημίας. Όπως τότε – με υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία και σύμπνοια – αναχαιτίσαμε την πανδημία, αναλόγως οφείλουμε να πράξουμε και πάλι.

Μια ακόμη φορά, ώστε η έναρξη των εμβολιασμών να μας βρει σε θέση πλεονεκτική. Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε.»
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top