Πέτσας για ΑΟΖ: Μπαίνει τέλος στην εποχή των δισταγμών

«Μας απασχολεί η χαλάρωση των πολιτών»

«Η Ελλάδα βάζει τέλος στην εποχή των δισταγμών» είπε ο Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την οριοθέτηση AOZ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η συμφωνία αυτή «διεμβολίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο». Παράλληλα, πρόσθεσε πως στόχος της Ελλάδας είναι να  λύσει με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο, τις διαφορές της με όλα τα γειτονικά κράτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λεπτομέρεις της συμφωνίας θα γίνουν ευρέως γνωστές μετά την επιστροφή του κ. Δένδια.

Χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της Τουρκίας αναμενόμενες, λέγοντας πως δεν «φοβόμαστε τίποτα, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση», και συμπλήρωσε πως δεν χωράει μικροπολιτική στο συγκεκριμένο θέμα.

«Μας απασχολεί η χαλάρωση των πολιτών»

Σε ό,τι αφορά το θέμα του κορωνοϊού, τόνισε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η χαλάρωση των πολιτών απέναντι στα μέτρα, ενώ παρατήρησε πως τα εισαγόμενα κρούσματα είναι σχετικά λίγα και το άνοιγμα του τουρισμού δεν πρόσθεσε μεγάλα προβλήματα.

Ερωτηθείς αν, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τα πανηγύρια ή τις θρησκευτικές τελετές, είπε πως οι συσκέψεις είναι καθημερινές και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται πάντα μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών και την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Απαντώντας, τέλος, στο αν αισθάνεται πως η κυβέρνηση έκανε κάποιο λάθος, που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων, απάντησε πως το σχέδιο της κυβέρνησης αποδείχτηκε επιτυχημένο κι αυτό είναι εμφανές αν συγκρίνει κανείς την πίεση στα νοσοκομεία και τους θανάτους σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν ανάλογο πληθυσμό με την Ελλάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top