ΣΥΡΙΖΑ: Νεοφιλελεύθερος ο ανασχηματισμός – Επίθεση στον Μητσοτάκη

Η απάντηση του Μαξίμου: Στον δρόμο για το 3% με αυτά τα μυαλά    

ΣΥΡΙΖΑ Μέγαρο Μαξίμου

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης προκάλεσε ο ανασχηματισμός, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επιτίθεται στον πρωθυπουργό και κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου να απαντούν αιχμηρά.  

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός: Οι νέοι υπουργοί

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση. Σήμερα καταλάβαμε ότι δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στη κυβέρνησή του να κάνει», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.    

Έρχονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση – Τι απάντησε ο Πέτσας

Η Κουμουνδούρου αναφέρει ακόμα  ότι «μετά από τρεις προαναγγελίες ανασχηματισμών, που εντέλει ματαιώθηκαν, σήμερα αποφάσισε απλά να βάλει τρεις νέους αναπληρωτές υπουργούς και να αφαιρέσει κάθε χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γεωργιάδη». «Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό» υποστηρίζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ που επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι «επιβράβευσε τόσο τον κ. Πέτσα και τη λίστα του, τον κ. Θεοχάρη που τα έκανε θάλασσα στον τουρισμό, αλλά και τον κ. Βρούτση του σκανδάλου της ψευτοκατάρτισης». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «για όλα αυτά η βασική ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

Ο ανασχηματισμός έφερε… κόντρα Άδωνι με χρήστες του twitter

«Η πολιτική κατεύθυνση, ωστόσο, που σηματοδοτεί, τόσο η αναβάθμιση του Θ. Σκυλακάκη όσο και η είσοδος του Π. Τσακλόγλου, προσώπων δηλαδή που ποτέ δεν έκρυψαν την εμμονή τους στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, δείχνουν τη στόχευση του κ. Μητσοτάκη για το άμεσο μέλλον» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση που επισημαίνει επίσης ότι «η ελληνική κοινωνία δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από αυτήν την κυβέρνηση. Μόνο νέα αδιέξοδα για την οικονομία, υψηλή ανεργία, λουκέτα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, γιατί αυτό είναι το δόγμα νέων και παλιών κυβερνητικών στελεχών».

Σχόλιο κυβερνητικών κύκλων για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν:                                                     

«Την επόμενη φορά που θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την έγκριση του ΣΥΡΙΖΑ και για το χρόνο και για τα πρόσωπα. Ιδίως για εκείνα που συνεχίζει να βαφτίζει νεοφιλελεύθερα διαγράφοντας τη μακρά θητεία τους στην κεντροαριστερά επειδή δεν μπορεί να χωνέψει ότι του έχουν γυρίσει την πλάτη. Με αυτά τα μυαλά ο δρόμος για το 3% είναι ανοιχτός. Με μια στάση στον Γράμμο...». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top