Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή

Κικίλιας: Εξαιρετική η δωρεά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»   

Σύμβαση δωρεά της Βουλής

«Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική της προσφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τις αντισυμβαλλόμενες εταιρείες, για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.   

Πρωτόγνωρες εικόνες στη Βουλή: Όλοι με μάσκες

Ο Υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη δωρεά της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας».  

Κικίλιας: Θέλω να προσέξετε αυτά τα τρία πράγματα

Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά, σε μόνιμη βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» με τον χώρο της νέας ΜΕΘ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προ της υπογραφής της Σύμβασης δήλωσε: συγκεκριμένα: 

Red alert για κορωνοϊό: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου

«Η Βουλή των Ελλήνων έχει διαχρονική παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Τελευταία όμως, η υγειονομική περιπέτεια της χώρας ανέβασε τον πήχη για όλους και όλες μας. Έτσι και η Βουλή των Ελλήνων, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Υπουργείου Υγείας, αίτημα που υπεβλήθη στις 28 Μαρτίου από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, διαθέτει δωρεά χρηματικού ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί μία πρότυπη και η μεγαλύτερη σε έκταση και ποσότητα κλινών Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 50 κλινών, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.  
Tον Μάρτιο που μου απεστάλη η σχετική επιστολή από τον Υπουργό, η κατάσταση της πανδημίας ήταν σε έξαρση, Στις 2 Απριλίου, ελάχιστες μέρες μετά, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ομόφωνα αποδέχθηκε εισήγησή μου για αυτή τη δωρεά. Μετά από λίγές μέρες, στις 12 Απριλίου, δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιγράφει στο άρθρο 62 τη διαδικασία μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί αυτή η δωρεά. Αμέσως μετά την ΠΝΠ η Βουλή δέσμευσε από τα αποθεματικά της αυτό το ποσό και το έθεσε στη διάθεση της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ). Είναι η εταιρεία εκείνη η οποία, μεταξύ άλλων, κατασκευάζει τα νοσοκομεία της χώρας και άλλες κτιριακές υποδομές του Δημοσίου. Η σύμβαση εγκρίθηκε άμεσα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πριν από ελάχιστες μέρες και επιπλέον χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Χατζηδάκης, υπέγραψε και την οικοδομική άδεια, όπως ακριβώς προβλέπει η ΠΝΠ. 

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης επισήμανε πως «η δωρεά αυτή της Βουλής έχει υψηλό συμβολισμό διότι δείχνει ότι η ελληνική Πολιτεία, ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος απέναντι στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής, ο αγώνας συνεχίζεται και στο τέλος θα βγούμε όλοι νικητές». 

Στην υπογραφή της Σύμβασης παρέστησαν επίσης οι Αντιπρόεδροι της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, Αθανάσιος Μπούρας, Δημήτριος Βίτσας και Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης,  ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Ειδικός Γραμματέας της Βασίλειος Μπαγιώκος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top