Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το «πάγωμα» των τουρκικών ερευνών  

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία βάζει στο τραπέζι μη υπαρκτές διαφορές

Η απόφαση της Άγκυρας να "παγώσει" τις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, προκάλεσε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.   

Αναδίπλωση από Τουρκία: Αναβάλλονται οι έρευνες του Oruc Reis

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΗ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει: 

Δένδιας: Θετική η τουρκική ανακοίνωση αλλά θέλουμε αποκλιμάκωση στην πράξη

«Οι αναφορές των Τούρκων αξιωματούχων στην ατζέντα αυτού του διαλόγου είναι τα κακά νέα, αφού οι δηλώσεις αυτές προμηνύουν δύο πράγματα:  Ότι η Τουρκία προσπαθεί να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου μη υπαρκτές διαφορές, καθώς και ότι εμμέσως μας προσκαλεί σε κοινές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που η ίδια θεωρεί αμφιλεγόμενες».

ΚΙΝΑΛ: ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Το μόνο αντικείμενο διαλόγου για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα). Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται μυστική διπλωματία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ. 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως: 

«Οι Τούρκοι κάνουν τζαμιά την Παναγία Σουμελά και την Αγία  Σοφία Τραπεζούντας. Προχώρησαν σε εξισλαμισμό τους με βίαιο τρόπο από χθες και με απόφαση του Ερντογάν. Καλώ λοιπόν την Υπουργό να παγώσει τα τζαμιά σε Ρόδο, Κω, Λέσβο, Βοτανικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top