Παραπέμπεται  στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή πριν την απόφαση - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια η ψηφοφορία και αποφασίστηκε η παραπομπή τoυ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο, με 177 «ναι» και για τα 8 αδικήματα.

Ειδικότερα η Ολομέλεια αποφάσισε την άσκηση δίωξης κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για:

1. Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ) με ψήφους 177

2. Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ) με ψήφους 177

3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 ) με ψήφους 177

4. Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση (ΠΚ 259 αυτοτελώς) με ψήφους 177

5. Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019) με ψήφους 177

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ) με ψήφους 177

7. Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ) με ψήφους 177

8. Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) - αρ. 187 παρ. 5 παλαιού ΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ) με ψήφους 177

Σφοδρή αντιπαράθεση και αποχωρήσεις σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ψηφοφορία.

«Σε αυτό το ολοκληρωτικό σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετέχει, δε θα αποδεχθούμε να γίνουμε παρακολουθητές αυτής της πολιτικής αθλιότητας και της εκστρατείας εξόντωσης πολιτικών σας αντιπάλων», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την ψηφοφορία απείχαν επίσης το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση. Αντίθετα, το παρών δίνουν οι βουλευτές ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα σήμερα, η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα  και σημαδεύτηκε από ένα πρωτοφανές επεισόδιο με χυδαίες εκφράσεις και χειρονομίες που οδήγησαν στην αποβολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου.

Χαμός έγινε με την χειρονομίες και τις ύβρεις πεζοδρομίου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου εναντίον βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.
 

Βουλή: Ένταση μετά από άσεμνη χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύριος Μάρκου υποστήριξε ότι απάντησε στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο κι έδωσε άλλη εκδοχή, ενώ οι βουλευτές σοκαρισμένοι αναπαριστούσαν τη χειρονομία.

«Είναι ντροπή, βέβαια τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε ως διαπλεκόμενο τον κ. Μάρκου γιατί ενώ είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρόεδρος στο κεντρικό συμβούλιο υγείας.

Σφοδρή αντιπαράθεση πριν την ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο

Σε υψηλούς τόνους ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία για την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση

«Λειτουργήσατε σαν έκτακτο στρατοδικείο σε βάρος μου. Σαν κατοχικό δικαστήριο, ούτε καν σαν δικαστήριο με δωσίλογους Έλληνες δικαστές αλλά σαν  δικαστήριο με απευθείας ναζιστές αξιωματικούς» είπε χαρακτηριστικά. 
«Οι ένοχοι θα πάνε στη φυλακή, είναι ύψιστη υπηρεσία στη Δημοκρατία από μια οργανωμένη συμμορία που πήρε την εξουσία και ήθελε να αλλοιώσει το πολίτευμα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχει οδηγήσει με σχέδιο την πολιτική ζωή του τόπου σε βούρκο με τις κασέτες των παράνομων παρακολουθήσεων. Για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους με ύπουλα υποχθόνια μέσα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει ταχθεί υπέρ της παραπομπής γιατί όλα πρέπει να βγουν στο φως και όλοι στο φως κρίνονται»

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας διαδικασίες που οδηγούν σε κουκούλωμα, συγκάλυψη , αποπροσανατολισμό» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα της Novartis. Φέρτε τα  και μετά να βάλουμε στον κάδρο τον και τον Τσίπρα και τον Βελοπούλα και  τον Νικολόπουλο κι όποιον θέλετε» σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. 

Ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς ανακοίνωσε ότι η υπόθεση των αρθροσκοπήσεων για την οποία κατηγορήθηκε  τέθηκε στο αρχείο κι έκανε λόγο για σκευωρία  εναντίον του με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top