Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση

«Η Επιτροπή λειτούργησε σαν κατοχικό δικαστήριο απέναντι μου»

Ψήφο κατά συνείδηση και απαλλαγμένη κομματικές σκοπιμότητες ζήτησε στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της πλειοψηφίας για την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία με στόχο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, «που επιχειρεί να προκαλέσει θόρυβο για να κρύψει την φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία ή τον θόρυβο γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα».

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στο στόχαστρο και άλλοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, κατονομάζοντας τους κ.κ. Καλογήρου και Βασιλειάδη.

Βουλή: Ένταση μετά από ασεμνη χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Δολοφονίες χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή, αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία. Νιώθω λύπη για την σημερινή αντιπαράθεση. Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Όμως, δε γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση» σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Η προανακριτική συγκροτήθηκε για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis και όμως καλούσαν μάρτυρες για άσχετες υποθέσεις. Παρά τις παραβιάσεις δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τίποτα. Νιώθω όπως ο πρωταγωνιστής στην δίκη του Κάφκα. Παρακαλώ να μου πείτε γιατί κατηγορούμαι» τόνισε, χαρακτηρίζοντας προκατασκευασμένο το πόρισμα για τη δίωξή του.

«Λειτουργήσατε ως κατοχικό δικαστήριο»

«Δεν με δικάζετε εσείς. Εσείς λειτουργήσατε ως έκτακτο στρατοδικείο. Ή πιο σωστά ως κατοχικό δικαστήριο με αξιωματικούς ναζί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας ότι «θέλετε να οδηγήσετε στον μεσαίωνα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Όσον αφορά την άσκηση δίωξης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, είπε: «Είναι παράνομη. Εντελώς παράνομη. Γιατί όταν συνέταξε το πόρισμά του ο κ. Ζαχαρής η έρευνα είχε ήδη τεθεί στο αρχείο από τον κ. Σοφουλάκη, το πόρισμα του οποίου είχε προηγηθεί».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top