Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα σύνορα

Πέτσας: Οι εργάτες γης δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας

Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

«Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται από συγκεκριμένα φυλάκια. Στη συμπλήρωση φόρμας εισόδου υποχρεούνται και οι κάτοχοι δελτίου ομογενών. Πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Μητσοτάκης για Μάτι: Φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια συγκάλυψης

Όπως είπε, «οι εργάτες γης δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας».

Αναλυτικά, ο κ. Πέτσας δήλωσε:

- Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται από τα συνοριακά φυλάκια της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, των Ευζώνων, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας και των Κήπων.

- Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής αλλά και όσοι έχουν δελτίο ομογενούς, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την προβλεπόμενη φόρμα εισόδου PLF, που γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, που γίνεται στην ίδια διεύθυνση. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, παρακαλούμε όλους να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες περιοχές, όπως

- Οι εργάτες γης που βρίσκονται στη χώρα και θα βγουν πριν την 4η Αυγούστου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν, μέχρι νεωτέρας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια υγειονομικά ασφαλής χώρα.

«Να πάρει θέση για το Μάτι ο Τσίπρας»

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Καθημερινής της Κυριακής για επιχειρούμενη συγκάλυψη ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, είπε: «Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το Μάτι ήρθαν στη δημοσιότητα. Οι ηχογραφημένοι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για όσα αποκαλύπτονται για το Μάτι, ενώ – όσον αφορά την πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη – είπε ότι «αν αμφισβητεί οτιδήποτε, οφείλει να στραφεί εναντίον αυτού που επικαλείται το όνομά της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top