Κυβέρνηση: Συνάντηση στη Γερμανία με εκπρόσωπο Ερντογάν αλλά όχι διάλογος  

Η δήλωση του Τσαβούσογλου για την τριμερή συνάντηση  

Μέγαρο Μαξίμου


Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν  ότι υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας στο  Βερολίνο,  την οποία επικαλέστηκε ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι αποτελούσε έναρξη διαλόγου με την Τουρκία. 

Δένδιας: Kαταδίκη της Τουρκίας από τους ΥΠΕΞ ΕΕ για Αγία Σοφία - προκλήσεις

Στη συγκεκριμένη συνάντηση  συμμετείχαν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού κυρία Σουρανή, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της Μέρκελ   Χέγκερ και ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Καλίν, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας και ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών.

Συνδρομή σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης ζήτησε ο Δένδιας από την ΕΕ  

Οι ίδιες  πηγές επισημαίνουν όμως ότι σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται η συγκεκριμένη συνάντηση την έναρξη κάποιου ελληνοτουρκικού διαλόγου, όπως ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου, αλλά αντιθέτως η Ελλάδα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών που ακολούθησε πρωτοστάτησε στην καταδίκη της Τουρκίας για την Αγια Σοφιά και στην απόφαση  για την προετοιμασία λίστας κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ  

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε συγκεκριμένα κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας:   

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο και για συνεργασία. Συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει διάλογο με την Ελλάδα μετά το τηλεφώνημα του Προέδρου με τον Μητσοτάκη. Ξέρετε, ο Πρέσβης İbrahiım Kalın, ο Προεδρικός Σύμβουλος και Εκπρόσωπος, και ορισμένοι από τους συναδέλφους μας από το Υπουργείο μου ήταν στο Βερολίνο και η τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας. Χάρη στον φίλο μας κ. İbrahim, τηλεφώνησε από εκεί και έδωσε πληροφορίες»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top