Συνδρομή σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης ζήτησε ο Δένδιας από την ΕΕ  

Και κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε τουρισμό και τράπεζες 

Κυρώσεις στον τουρισμό και τις τράπεζες της Τουρκίας, αλλά και συνδρομή σε επίθεση από την Άγκυρα, ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Δένδιας, κατά το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως  μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές.  

Δένδιας: Kαταδίκη της Τουρκίας από τους ΥΠΕΞ ΕΕ για Αγία Σοφία - προκλήσεις

Συγκεκριμένα ο ανταποκριτής του Star ανέφερε ότι ο Νίκος Δένδιας ζήτησε κυρώσεις στον τουρισμό και τις τράπεζες της γειτονικής χώρας, οι οποίες ουσιαστικά θα παραλύουν την οικονομία της. 

Μπορέλ: Να σταματήσει τις μονομερείς και παράνομες δράσεις η Τουρκία  

Η Ελλάδα ζήτησε καθαρή καταδίκη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και τις θέσεις της στήριξαν αμέριστα Γαλλία, Αυστρία, Εσθονία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία. 

Δένδιας: Ζητάμε κυρώσεις κατά Τουρκίας - Έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις

Μάλιστα, η Αυστρία υπερθεμάτισε στις  βολές κατά της Τουρκίας, με τον Υπουργό Εξωτερικών της να χαρακτηρίζει «επιστημονική φαντασία» την «ευρωπαϊκή Τουρκία». 

Όσον αφορά την αμυντική συνδρομή, η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της συνθήκης λειτουργίας της ΕΕ, δηλαδή την ενίσχυση κράτους μέλους το οποίο δέχεται επίθεση.           
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top