Υπουργείο Ανάπτυξης: Άλλο εμποροπανήγυρη και άλλο τα πανηγύρια 

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ - Η απαγόρευση αφορά τις εκδηλώσεις και όχι τις αγορές

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του Star για την απαγόρευση στα πανηγύρια  

Άλλο εμποροπανήγυρη και άλλο τα…  πανηγύρια διευκρινίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την πρόσφατη απαγόρευση λόγω της έξαρσης στα κρούσματα κορωνοϊού.   

Αφορμή η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία  δημοσιεύθηκε σήμερα και στην οποία αναφέρεται ότι απαγορεύονται προσωρινά στο σύνολο της Επικράτειας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, τα πανηγύρια. 

Κορωνοϊός: Τέλος τα πανηγύρια αποφάσισαν οι επιστήμονες

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων των αγορών του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 διευκρινίζει ότι, με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44457-13.7.2020 κοινή υπουργική απόφαση Β΄2857, απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών. 

Διπλασιάστηκαν λόγω κορωνοϊού οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία

Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top