Συνεχίζεται ο σάλος στην Ελλάδα για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί 

Σακελλαροπούλου: Προκαλεί την ιστορική μας μνήμη η απόφαση της Τουρκίας 

Το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την παγκόσμια κατακραυγή σχετικά με την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί 

Συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων στη χώρα μας για τη δρομολογημένη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.    

Τζαμί η Αγιά Σοφιά: Παγκόσμια κατακραυγή για την απόφαση Ερντογάν

Δήλωση για το ζήτημα έκανε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην οποία αναφέρει:   

Μητσοτάκης για Αγιά Σοφιά: Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου. Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα».

Δένδιας: Παγκόσμια πρόκληση η απόφαση για την Αγιά Σοφιά    

Την τουρκική απόφαση σχολίασε επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία αναφέρει σε δήλωσή της:  

«Η απόφαση του κ. Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αποτελεί πρόκληση και προσβολή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο και τον χριστιανισμό. Για μας τους Έλληνες μαχαιριά. Περιφρονεί τις αποφάσεις της ΟΥΝΕΣΚΟ, που την έχει ανακηρύξει ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο κ. Ερντογάν εξελίσσεται πλέον σε απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι διεθνείς οργανισμοί, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης οφείλουν τώρα να αντιδράσουν όχι με λόγια αλλά με μέτρα και κυρώσεις. Αυτό μόνο καταλαβαίνει η Τουρκία.

Πότε επιτέλους η Ελληνική Κυβέρνηση θα αντιδράσει αποτελεσματικά;». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top