Παράδοση υπερσύγχρονου περιπολικού στο Λιμενικό παρουσία Μητσοτάκη 

Δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών  

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρου Κλιάρη, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας Κωνσταντίου Φλώρου, βουλευτών των κομμάτων και εκπροσώπων του εφοπλισμού και της ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη, η τελετή καθέλκυσης του πρώτου από τα δέκα υπερσύγχρονα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη, που αποτελούν δωρεά της ΄Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού Συν-Ενωσις. 

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, μέσα σε ένα χρόνο, αλλάξαμε πολλά. Η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού, ήταν μία από τις σημαντικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού, αμέσως μόλις ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, προχωρώντας σε ένα μίνι απολογισμό των προτεραιοτήτων του υπουργείου του.

« Προχωρήσαμε στην προμήθεια 38 νέων πλωτών μέσων διαφόρων τύπων, 54 οχημάτων και υλοποιούμε εντός του έτους 2020 την προμήθεια 24 νέων σκαφών και 100 νέων οχημάτων, ενώ ενισχύσαμε με πρόσθετο προσωπικό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» τόνισε ο κ.Πλακιωτάκης.

Αναφερόμενος στις οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος είπε ότι αυτές αυξήθηκαν κατά 1500, από τις οποίες οι 900 υποχρεωτικά αφορούν τα νησιά του Αιγαίου και της Σαμοθράκης.

Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο Ναυτιλίας επίλυσε προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των γυναικών και των ανδρών του Σώματος, ενώ προχώρησε στο διαγωνισμό για το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή καθώς παραλαμβάνουμε το πρώτο από 10 υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη, με τα οποία ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα.

Είπε ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στηρίζει την πατρίδα μας με σημαντικές δωρεές και αξίζουν γι' αυτό ευχαριστίες και έπαινοι στον πρόεδρο της κύριο Θεόδωρο Βενιάμη, αλλά και σε όλα τα μέλη της.

«Η εξαιρετική προσφορά σας δεν είναι απλώς μια δωρεά είναι μία πράξη στην οποία συναντιώται η ανθρωπιά και το φιλότιμο του Έλληνα του δωρητή και του ωφελούμενου», δήλωσε από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θ.Κλιάρης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θ.Βενιάμη ενώ ευχαρίστησε όλους τους δωρητές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την πολύτιμη αρωγή τους.

Τόνισε ότι οι Έλληνες Εφοπλιστές με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν την έννοια ευπατρίδες Έλληνες.

Απευθυνόμενος προς τους κυβερνήτες των σκαφών και τα πληρώματα του λιμενικού είπε ότι καταθέτουν καθημερινά την ψυχής τους προστατεύοντας δια πυρός και σιδήρου τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας που ταυτόχρονα αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε επίσης ότι το λιμενικό σώμα δεν παραβλέπει ούτε στιγμή την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής υπηρετώντας αγόγγυστα την πατρίδα, την κοινωνία και την Ελληνική ναυτιλία.

Ο αρχηγός του Λιμενικού κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους 1054 καλές περιπολίες και ο Αγ.Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη.

Ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης στην ομιλία του, τόνισε, ότι για την ελληνική ναυτιλία αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του λιμενικού σώματος και να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό τα πιο κατάλληλα επιχειρησιακά εφόδια για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη εκτέλεση του απαιτητικού και δύσκολου έργου τους.

«Με την καθέλκυση σήμερα του πρώτου ταχυπλόου σκάφους και τις παραδόσεις και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν σύντομα, αλλά και με την πρόσφατη επισκευή του σκάφους "Γαύδος" το λιμενικό σώμα θα έχει στη διάθεσή του πολύτιμα εργαλεία για την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στα ελληνικά ύδατα αλλά και για την φύλαξη και προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας.» ανέφερε ο κ.Βενιάμης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους του που με τη γενναιόδωρη προσφορά τους στηρίζουν το έργο της Συν-Ενωσις.

Ο κ.Βενιάμης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών όπως η στήριξη των πυροπαθών από τις πυρκαγιές στην Αττική το 2018, την επισκευή των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης super puma, αλλά και την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με δωρεάν ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ύψους 13 εκατ.ευρώ αλλά και την ανακατασκευή των χώρων υγιεινής σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει η παράδοση άλλων εννέα τέτοιου τύπου σκαφών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top