Θεοχάρης στο Star: Κρίσιμες οι πρώτες εβδομάδες του ανοίγματος

Πιθανό το άνοιγμα για Βρετανούς τουρίστες - Κάθε 15 μέρες νέα πρωτόκολλα 

 Κρίσιμες χαρακτήρισε τις πρώτες εβδομάδες του ανοίγματος του τουρισμού για τη συνέχεια της φετινής σεζόν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα,  από το Ρέθυμνο το οποίο επισκέφθηκε.    

Όλα όσα είπε ο Θεοχάρης για το άνοιγμα του τουρισμού 

«Η ανησυχία είναι λογική και υπάρχει αν θέλετε ακόμα φόβος και οι πληρότητες είναι μικρές. Αν κερδίσουμε το στοίχημα των πρώτων εβδομάδων τότε τα νούμερα θα είναι πολύ καλύτερα» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.   

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι «είμαστε στο σημείο 0», αλλά υπενθύμισε ότι όταν μιλούσε για άνοιγμα ξενοδοχείων τον Απρίλιο υπήρχε τότε ένα ερωτηματικό στο εξωτερικό αν θα υπάρξει, «αλλά φτάσαμε σε αυτό». 

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού «σταδιακά οι πληρότητες θα είναι ολοένα  πιο μεγάλες και δυναμικές, ώστε να στηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά  «το κυριότερο τώρα είναι να κυλίσουν όλα ομαλά και να κερδίσουμε τη μάχη».  

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι οι διαδικασίες των πρωτοκόλλων τηρούνται με το άνοιγμα του τουρισμού σχολαστικά σε όλα τα καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία  

Σχετικά με το αν υπάρχουν  κρούσματα  ανέφερε ότι «υπάρχουν μερικά κρούσματα»  αλλά όλες  οι δομές που έχουν προβλεφθεί στα ξενοδοχεία και  δωμάτια απομόνωσης «είναι στη διάθεσή των τουριστών εφόσον χρειαστούν».  

Δωμάτια απομόνωσης με ΚΥΑ στα ξενοδοχεία, για τουρίστες με Covid-19!

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοχάρης «όσοι εντοπίζονται είναι συμπτωματικοί οι περισσότεροι,  όποιος έχει συμπτώματα δεν ξεκινά να πάει για διακοπές, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς  προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα». Δε θέλησε όμως να κάνει πρόβλεψη για το πού θα κινηθούν οι αριθμοί, λέγοντας ότι δεν είναι η ώρα των αριθμών ακόμα.  

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ 

Για το τι θα γίνει με τη Μεγάλη Βρετανία,  ο Υπουργός Τουρισμού υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη  αγορά για τη χώρα μας «με τουρίστες που ξέρουν την πατρίδα μας και έρχονται κάθε χρόνο». Όπως συμπλήρωσε «είχαμε μια πολύ θετική είδηση σήμερα ότι η Ελλάδα μπήκε στην άρση των περιορισμών (καθώς οι τουρίστες που θα επιστρέφουν στη χώρα από την Ελλάδα αποφασίσθηκε να μην μπαίνουν σε καραντίνα). «Μας κάνει να αισιοδοξούμε για το άνοιγμα, δήλωσε, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή, καθώς τα πρωτόκολλα θα ανανεώνονται κάθε 15 ημέρες.  

Στη «λευκή λίστα» της Βρετανίας η Ελλάδα - Τέλος η καραντίνα από 10 Ιουλίου

Όπως άφησε να εννοηθεί δεν αναμένεται άμεσα το άνοιγμα για την επίσης σημαντική αγορά της Σουηδίας, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τρίτες χώρες «που είναι πολύ σημαντικές δεξαμενές για τον τουρισμό και πολύ ψηλού εισοδηματικού επιπέδου», σχετικά με την αγορά των ΗΠΑ, όπως επισήμανε.  
     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top