Δωμάτια απομόνωσης με ΚΥΑ στα ξενοδοχεία, για τουρίστες με Covid-19!

Θεοχάρης: Σημαντικό βήμα για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας     

Το βίντεο του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για τα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα  

Η δημιουργία δωματίων – χώρων απομόνωσης,  για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, προβλέπεται στις ξενοδοχειακές μονάδες, με απόφαση των υπουργών Οικονομίας,  Υγείας και Τουρισμού, για τις περιπτώσεις που η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Βρετανία: Νέα άρση μέτρων στις 4 Ιουλίου - Τι επαναλειτουργεί

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η λύση αυτή προσωρινού χαρακτήρα συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα  του ελληνικού τουρισμού . Γι΄αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19». 


Covid -19: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως- Σχεδόν 470.000 νεκροί

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος. 

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top