Στη «λευκή λίστα» της Βρετανίας η Ελλάδα - Τέλος η καραντίνα από 10 Ιουλίου

Ποιες άλλες χώρες περιλαμβάνονται στον κατάλογο

Στη δημοσίευση της «λευκής λίστας», δηλαδή της λίστας με τις χώρες από τις οποίες δε θα είναι απαραίτητο να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών οι ταξιδιώτες, προέβη η βρετανική κυβέρνηση.

Πρεμιέρα σήμερα για τον τουρισμό: Τι θα ισχύσει-Ποιες χώρες μπλοκαρίστηκαν

Μέσα σε αυτές τις χώρες βρίσκεται πλέον και η Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει πως όσοι ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς τη Βρετανία δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα. Η άρση του μέτρου θα ισχύσει από τις 10 Ιουλίου.  

Μάλιστα πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή, καθώς ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών είχε δηλώσει νωρίτερα στο BBC πως η Ελλάδα δε θα συμπεριληφθεί στη λίστα των χωρών για τις οποίες αίρονται οι κανόνες καραντίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι ταξιδιώτες προέρχονται από χώρες εκτός της λίστας, από τις 10 Ιουλίου και μετά, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους. Επίσης, σε καραντίνα δύο εβδομάδων θα μπαίνουν και ταξιδιώτες από τις 59 «ελεύθερες» χώρες, εάν όμως είχαν επισκεφθεί προηγουμένως κάποια άλλη χώρα που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο.

Η απόφαση αυτή ισχύει για όλες τις μετακινήσεις προς την Αγγλία, με τρένο, φέριμποτ, λεωφορείο, αεροπλάνο ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

Ποιες άλλες χώρες περιλαμβάνει η «λευκή λίστα»

Εκτός της Ελλάδας, στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι εξής χώρες: Ανδόρα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Αρούμπα, Γροιλανδία, Πολωνία, Αυστραλία, Γρενάδα, Ρεϊνιόν, Αυστρία, Γουαδελούπη, Σαν Μαρίνο, Μπαχάμες, Χονγκ Κονγκ, Σερβία, Μπαρμπέιντος, Ουγγαρία, Σεϋχέλλες, Βέλγιο, Ισλανδία, Νότια Κορέα, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Τζαμάικα, Μπονέρ-Άγιος Ευστάθιος-Σάμπα (Ολλανδικές Αντίλλες), Άγιος Βαρθολομαίος, Κουρασάο, Ιαπωνία, Σεντ Κιτς και Νέβις, Κύπρος, Λιχτενστάιν, Αγία Λουκία, Τσεχία, Λιθουανία, Σεντ Πιερ και Μικελόν, Δανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Δομίνικα, Μακάο, Ταϊβάν, Νησιά Φερόες, Μάλτα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Φίτζι, Μαυρίκιος, Τουρκία, Φινλανδία, Μονακό, Βατικανό, Γαλλία, Ολλανδία, Βιετνάμ, Νέα Καληδονία και Γαλλική Πολυνησία.

Από την άλλη, εκτός λίστας έμειναν η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Πορτογαλία και το Μεξικό. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top