Ένωση Δικαστών - Εισαγγελέων: Βολές κατά των κομμάτων για την κόντρα

Καλεί τα μέλη της «να συνεχίζουν να επιτελούν με σθένος τα καθήκοντα τους» 

Βολές κατά των κομμάτων εξαπολύει σε ανακοίνωσή της  η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την  έντονη πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τις ενέργειες δικαστικών, μετά και τις αποκαλύψεις από ηχογραφημένο απόσπασμα των διαλόγων Μιωνή – Παππά.  

Δικαστική η συνέχεια στην κόντρα ΝΔ – Παππά για Παπαγγελόπουλο  

Η Ένωση καλεί μάλιστα «όλους τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας να συνεχίζουν να επιτελούν με σθένος τα καθήκοντα τους με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα, τους Νόμους του Κράτους και τη φωνή της συνείδησης τους».

Οι «καυτοί διάλογοι» με τον Παππά που κατέθεσε ο Μιωνής     

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: 

Υπό τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών η έρευνα για διαλόγους Παππά

«Δεν είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας, που δικαστικές υποθέσεις εξαιρετικής φύσεως και μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος πυροδοτούν έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες εξελίσσονται, κατ΄ ουσία, σε κομματική αντιδικία με επίκεντρο την Δικαιοσύνη. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που, κατά τη διάρκεια των πολιτικών αυτών αντιπαραθέσεων, οι πράξεις και οι ενέργειες των Δικαστικών Αρχών εγκωμιάζονται ή αποδοκιμάζονται με κριτήρια υποκειμενικά ανάλογα με το πολιτικό όφελος ή την πολιτική ζημία και με τις ιδιότητες μάλιστα αυτές (εγκωμιάζοντος και αποδοκιμάζοντος) να εναλλάσσονται, συνεχώς, ακόμη και μεταξύ των ιδίων προσώπων.

Απέναντι στην εγγενή αυτή παθογένεια του πολιτικού συστήματος, που αγνοεί ακόμη και την ίδια τη νομοθεσία, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί όλους τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας να συνεχίζουν να επιτελούν με σθένος τα καθήκοντα τους με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα, τους Νόμους του Κράτους και τη φωνή της συνείδησης τους.
Θεσμική, δε, εγγύηση της προσωπικής και λειτουργικής Ανεξαρτησίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών αποτελούν οι θεσμοθετημένες από το Σύνταγμα διαδικασίες επιθεώρησης και αυτοελέγχου (αρθρ. 87 παρ.3 και 91 Σ)».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Φούκας.    
   

       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top