Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: «Προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο σενάριο»

«Οποιαδήποτε στρατικοποίηση θα απομονώσει περισσότερο την Άγκυρα»

Για την τουρκική προκλητικότητα και πώς τη διαχειρίζεται η Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Δε συμφέρει κανέναν η καλλιέργεια ενός κλίματος που λέει ότι τα προβλήματα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο θα λυθούν με στρατιωτικά μέσα. Οποιαδήποτε στρατικοποίηση των μεταξύ μας προβλημάτων με την Τουρκία, θα την απομονώσει πολύ περισσότερο» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Όπως εξήγησε, η Άγκυρα «έχει λάβει το μήνυμα από την Ε.Ε, ότι οποιαδήποτε επιβολή στην Ελλάδα με στρατιωτικά μέσα, θα ανατρέψει σημαντικά τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τόνισε ακόμα ότι ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Άγκυρας είναι η Ευρώπη και όχι η Αμερική, κάτι που δε θα έπρεπε να υποτιμούμε.

Ωστόσο όπως είπε ο κος Βαρβιτσιώτης, «εμείς προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο σενάριο. Το απευχόμαστε, αυτό το οποίο προσπαθούμε είναι να πάμε σε μία συζήτηση με την Τουρκία, η οποία θα βασίζεται στις αρχές του διαλόγου και το διεθνές δίκαιο, αντιλαμβανόμενοι ότι καθένας θα υπερασπιστεί μέχρι κεραίας αυτά που θεωρεί δικαιώματά του».

«Τη στιγμή που συμβεί οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, αυτοί που θα αντιδράσουν θα είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Δε θα περιμένουμε να μας προστατέψουν τα σύνορα κάποιοι άλλοι. Γι΄αυτό υπάρχει το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας όχι μόνο σήμερα αλλά διαχρονικά, και αυτός ο αυξημένος βαθμός εμπιστοσύνης στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τους Έλληνες πολίτες» κατέληξε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top