Μιχαηλίδου στο Star: Νέο σύστημα υιοθεσιών και αναδοχών    

Πόσος χρόνος θα χρειάζεται για την ολοκλήρωση μιας υιοθεσίας  


Tο νέο σύστημα υιοθεσιών και αναδοχών τίθεται σε εφαρμογή σε δύο εβδομάδες. Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε στο Star και την Κατερίνα Παναγοπούλου τι αλλάζει και πώς η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. 

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Αυξάνονται τα voucher για τις οικογένειες

Οι υιοθεσίες και οι αναδοχές θα γίνουν πλέον πιο εύκολες, ενώ σε δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος υιοθεσιών και αναδοχών.

Για πρώτη φορά κατεγράφησαν όλα τα παιδιά σε έναν ενιαίο φορέα. Όπως ανέφερε η υφυπουργός πρόκειται για 1.800 παιδιά σε δομές παιδικής προστασίας από 82 δομές σε όλη την επικράτεια. 

 Την Παιδούπολη «Αγία Βαρβάρα» επισκέφθηκε η Σακελλαροπούλου 

«Από τα 1800 παιδιά γύρω στα 500 θεωρούνται από τους κοινωνικούς λειτουργούς των δομών κατάλληλα για υιοθεσία και αναδοχή» τόνισε η κα Μιχαηλίδου, η οποία απάντησε για τον χρόνο που θα χρειάζεται εφεξής για να γίνει μία υιοθεσία: 

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και με αρκετά μεγάλο βαθμό σιγουριάς μπορούμε να πούμε ότι οι υιοθεσίες θα παίρνουν πια περί τον ένα χρόνο».   

Ο υποψήφιος γονιός θα κάνει πλέον μία και μοναδική αίτηση, ώστε να τελειώσει ο εφιάλτης της γραφειοκρατίας και της ψυχοφθόρας αναμονής. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top