Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής για 420 τεστ τη μέρα από τη Δευτέρα στη Ρόδο   

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου   

Βασίλης Κικίλιας

Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊό, εγκαθίσταται τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στο νησί.  

Κικίλιας: Έτσι θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας στα νησιά το καλοκαίρι

Ο κ. Κικίλιας μετέβη αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, καθώς επίσης και με τους Προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του νησιού.

Αμέσως μετά, ο κ. Κικίλιας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές, ενώ στη συνέχεια έκανε αυτοψία στις Κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κικίλιας: Ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για τα νησιά

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κικίλια στο Νοσοκομείο, ο κ. Χατζημάρκος παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης (κάψουλες). Μια δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα συμβάλλει σημαντικά στις ασφαλείς αεροδιακομιδές των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών προς τα Νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος των νησιών με κρίσιμο εξοπλισμό.

Η περιοδεία του κ. Κικίλια στη Ρόδο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.

«Η Ρόδος είναι ένα νησί-σύμβολο για τον τουρισμό μας και βρισκόμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε ο κ. Κικίλιας ο οποίος  πρόσθεσε:

«Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από την πληρότητα στις αεροδιακομιδές, τις κάψουλες και το testing, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πολύ έμπειρα στελέχη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν θέματα COVID, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα του Νοσοκομείου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Χαίρομαι που υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Στη μάχη απέναντι στην πανδημία, μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας, η Ελλάδα στάθηκε παραπάνω από το ύψος των περιστάσεων και απέδειξε, με πρωτεργάτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μπορεί να κρατήσει ασφαλείς τους πολίτες της, αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top