Θεοδωρικάκος στο Star: Αλλάζουν όψη οι πόλεις με το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

 Σε ποιους τομείς θα διατεθούν 2,5 δισ. ευρώ - Η δημιουργία θέσεων εργασίας

Στις θετικές επιπτώσεις του νέου προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση  «Αντώνης Τρίτσης», αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος από τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Μητσοτάκης: 2,5 δισ. ευρώ σε έργα και 40.000 θέσεις εργασίας

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,  όπως και η ροή ευρωπαϊκών πόρων προς την Ελλάδα, για τον ίδιο σκοπό.   

«Οι πολίτες θα δουν τα χρήματα να πιάνουν τόπο σε ολόκληρη τη χώρα» ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισήμανε ότι θα διατεθούν σε έργα ύδρευσης για την αντικατάσταση παλαιωμένων δίκτύων, βιολογικούς καθαρισμούς, έργα αποχέτευσης,ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να μειωθεί το κόστος κ.α. Όπως πρόσθεσε, από το συνολικό ποσό του 2,5 δις ευρώ θα διατεθούν κονδύλια και για πολύ σημαντικές δράσεις στις πόλεις, όπως σε δράσεις κοινωνικής συνοχής και προληπτικούς αντισεισμικούς ελέγχους σε κτίρια.   

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ φέρνει ο Μητσοτάκης τις τουρκικές προκλήσεις   

«Μιλάμε για μια πολύ μεγάλα γκάμα δράσεων» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη θετική επίπτωση του προγράμματος στην απασχόληση. «Είναι ήδη σε εξέλιξη 77 έργα στα οποία εργάζονται 100 άτομα» ανέφερε, ενώ διευκρίνισε ότι σε μια εποχή  που πλήττεται η αγορά εργασίας από την πανδημία, θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.  

Όπως επίσης διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, δε θα υπάρξει καμία σκιά στον τρόπο διάθεσης των χρηματικών ποσών του προγράμματος.  «Η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας είναι όλα αυτά τα έργα να γίνουν με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τη διαφάνεια και θα είμαστε πολύ αυστηροί στην τήρηση της νομιμότητας» κατέληξε, μιλώντας στη Μ. Ζαχαρέα.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top