Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ φέρνει ο Μητσοτάκης τις τουρκικές προκλήσεις   

«Η Ελλάδα δε θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της»  

Σαφή προειδοποίησή προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τα σχέδια για παράνομες δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Κορωνοϊός, τουρισμός και τουρκικές προκλήσεις από τον Μητσοτάκη στο ΕΛΚ  

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Αίγυπτο  με απώτερο  στόχο μια συμφωνία για την ΑΟΖ ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Δένδιας: Ξαναπιάσαμε με την Αίγυπτο το νήμα της συμφωνίας για  ΑΟΖ 

Στο Συμβούλιο Κορυφής  των ευρωπαίων ηγετών που ξεκινά σήμερα, ο πρωθυπουργός   θα θέσει θέμα κυρώσεων έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της. Είναι ανάγκη να σταλεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κοινό αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, ότι δεν μπορεί να επιτραπεί μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, να απειλεί χώρες, μέλη της Ε.Ε. Και η αντίδραση δεν πρέπει να μείνει μόνο σε επίπεδο δηλώσεων» διαμήνυσε στο ΕΛΚ ο κ. Μητσοτάκης.   

ΛΙΒΥΗ: ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Ο Ερντογάν έστειλε αιφνιδιαστικά  τον Τσαβούσογλου και τον γαμπρό του, υπουργό οικονομικών της Τουρκίας.  αλλά και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών στη Λιβύη για να στηρίξουν το καθεστώς Σάρατς και να προωθήσουν τα  επικίνδυνα σχέδια τους με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

«Έχουμε ένα μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας και μια ενεργειακή συμφωνία. Συζητήσαμε επίσης τη συνεργασία μας στη Μεσόγειο και τα μέτρα που θα λάβουμε» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.  

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ  ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

Στο Κάιρο ο Νίκος Δενδιας  συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι και τον  υπουργό εξωτερικών Σούκρι  για να δώσει ώθηση  στις διαπραγματεύσεις για την χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η τουρκολιβυκή συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top