Ισραήλ: Ισχυρή αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τις ΑΟΖ στην κοινή δήλωση 

Τα δύο κράτη διαμηνύουν την αντίθεση στην παραβίαση των δικαιωμάτων τους 

Την ισχυρή αλληλεγγύη του στην Ελλάδα εκφράζει το Ισραήλ στην κοινή δήλωση των κυβερνήσεων των δύο κρατών με την αφορμή της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα.  Οι δύο χώρες εκφράζουν επίσης την έντονη αντίθεση τους σε ενδεχόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων τους και επισημαίνουν  με νόημα ότι θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις πολιτικές τους.   

Επιβεβαίωσε ο Μητσοτάκης ότι έρχεται ανασχηματισμός! 

«Το Ισραήλ επαναλαμβάνει  την πλήρη στήριξή του  και την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα όσον αφορά στις θαλάσσιες ζώνες αλλά και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων. Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στην μακρά και σημαντική συνεργασία του με την Ελλάδα» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην κοινή δήλωση.

Συναντήσεις Μητσοτάκη με επενδυτές και τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ  

Όσον αφορά την Υφαλοκρηπίδα και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) οι δύο χώρες στέλνουν από κοινού σαφές μήνυμα:

Μεσογειακό μενού στο γεύμα Νετανιάχου στον Μητσοτάκη 


«Ζητούμε το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών όσον αφορά την Υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο της Θάλασσας. Αντιτιθέμεθα εντόνως  σε απόπειρες παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων κατά τρόπο που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα  της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και αντιβαίνει στις σχέσεις καλής γειτονίας. Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις πολιτικές τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top