Επιβεβαίωσε ο Μητσοτάκης ότι έρχεται ανασχηματισμός!  

Μίλησε για «διορθωτικές κινήσεις» από το Ισραήλ  

 

Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι έρχεται ανασχηματισμός, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.      

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση που εξετάζει ο πρωθυπουργός

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού. 

Νετανιάχου σε Μητσοτάκη: Έχουμε πολλά να συζητήσουμε


Όταν όμως οι δημοσιογράφοι επέμεναν,  ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».
 

«Η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας- Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», ανέφερε επίης ο πρωθυπουργός, σχετικά με την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ.

Για τα πεδία συνεργασίας έκανε λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. «Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Ο κ. Μητσοτ΄κης επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε το θέμα της Τουρκίας στη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό: «Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας τόνισε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».

(φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συνομιλία του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους) 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top