Μητσοτάκης: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα για τον θαλάσσιο τουρισμό 

Τι είπε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την πρόληψη και ασφάλεια στη θάλασσα

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση - Ενημέρωση - Πρόληψη για την ασφάλεια στη θάλασσα», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, Safe Water Sports.

Ανακοίνωσε 4 μέτρα για οικονομία και φορολογία ο Μητσοτάκης

Σημείωσε δε πως αυτό γίνεται περισσότερο κατανοητό αν αναλογιστούμε πως αυτό που πετύχαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού, να έχουμε δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ζωών, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά στα θύματα από πνιγμό στο νερό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένας ασφαλής προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και υδάτινες δραστηριότητες αναψυχής και να αποτελέσει παράδειγμα για τον συστηματικό και οργανωμένο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των πνιγμών και ατυχημάτων στο υδάτινο περιβάλλον. «Είμαστε ένας τόπος εξαιρετικά προικισμένος μ’ έναν μοναδικό φυσικό πλούτο. Είμαστε ένας τόπος ο οποίος είναι εξαρτημένος από τον τουρισμό. Ο δε τουρισμός μας συνδέεται, πρωτίστως, με την θάλασσα. Έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση να είμαστε καινοτόμοι και στα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια στη θάλασσα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αναμετρήθηκαν για κορωνοϊό και οικονομία στη Βουλή Μητσοτάκης και Τσίπρας

Φέρνοντας ως παράδειγμα αυτό της εθελοντικής πρωτοβουλίας Safe Water Sports, που υποστηρίζεται αποκλειστικά από την κοινωνία και τον ιδιωτικό τομέα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την υποδειγματική συνεργασία που μπορούν να έχουν Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί με φορείς της πολιτείας λειτουργώντας αρμονικά και φέρνοντας τελικά εντυπωσιακά αποτελέσματα για την κοινωνία. «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε ως χώρα να είμαστε καινοτόμοι στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Επέμεινε δε πως η εκπαίδευση των παιδιών και των νέων είναι πολύ σημαντική προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα κουλτούρα και ένας νέος τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στο υδάτινο στοιχείο συμπληρώνοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με την αξιοποίηση πρωτότυπων εργαλείων.

Σημειώνεται πως χάρη στο παρατηρητήριο ατυχημάτων του Safe Water Sports, όχι μόνο υπάρχει η λεπτομερής καταγραφή όλων όσοι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στη θάλασσα και τις περιοχές που συμβαίνουν ατυχήματα, αλλά γίνεται γνωστό και το προφίλ τους. Το 75% των ανθρώπων αυτών είναι 3ης ηλικίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top