Κυβέρνηση: Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και o αριθμός των τεστ  

Ανάλογα με το "χρώμα" κινδύνου της χώρας προέλευσης η δειγματοληψία

Δίχτυ προστασίας πάνω από τα ελληνικά νησιά απλώνει η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν αρθούν οι περιορισμοι στα αεροδρομια Αθηνας και Θεσσαλονίκης για τους ταξιδιωτες του εξωτερικού.

Ξανά μέτρα στο τραπέζι από την κυβέρνηση για τον κορωνοïό! 

Το σχέδιο για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού περιλαμβάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους ανάλογα με την χώρα προέλευσης, ακόμη και "κλείσιμο" νησιών που θα εντοπιστούν αυξημένα κρούσματα. 

Για παράδειγμα στις "πράσινες" χωρες, που θεωρούνται πως έχουν τη μικρότερη διασπορά του ιού, όπως Βουλγαρία Ισραήλ, Κροατία Σερβία, θα γίνονται ένα με δύο τέστ ανά περίπου 150 επιβάτες.

Οι έλεγχοι θα αυξάνονται σε  5 με 10 τεστ, αν καποιος προέρχεται απο "κίτρινη" χώρα, δηλαδή με μεγαλύτερη διασπορά του ιού, ενώ από "πορτοκαλί" χώρα, 20 με 30 τεστ. 

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στον έλεγχο τουριστών στα αεροδρόμια από 15 Ιουνίου

Σε πτησεις  απο χώρες που τους σάρωσε ο κορωνοίός, δεν αποκλείεται να ελεγχονται ακομη και οι μισοι επιβατες.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ STAR ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩ 

Στο πέμπτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, στην Κω, με περίπου 395.000 αφίξεις τουριστών το πρώτο εξάμηνο του ‘19,  όλα είναι έτοιμα.

Οι έλεγχοι στις πτήσεις ειναι το πρώτο φίλτρο προστασίας για τα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο είναι δεδομένο πως κάποιοι τουρίστες θα περάσουν από τον έλεγχο χωρίς να εντοπιστούν με αποτέλεσμα να καταλήξουν κρούσματα κορωνοϊού στα νησιά μας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ LOCK DOWN ΝΗΣΙΩΝ 

Ένας βασικός πυλώνας είναι η δυνατοτητα μας ειναι να εχουμε ξενοδοχεια απομονωσης ωστε να μπορουμε να διαφυλαξουμε την καλη φημη κ των ξενοδοχειων και των προορισμων. 

Τροπολογία Θεοχάρη: Ξενοδοχεία απομόνωσης τουριστών για τον κορωνοϊό      

Το επόμενο στάδιο θα είναι η καραντίνα ξενοδοχείου με πολλα κρουσματα  και το τρίτο και πιο ακραίο, να μπει σε καραντινα ολοκληρο το νησί.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Επισης εκτός απο την διασύνδεση των νησιων με μεγαλα νοσοκομεία εχουν εξασφαλιστει  440 κλινες σε ολη τη νησιωτικη χωρα και 20 σε μοναδες εντατικης θεραπειας με την προοπτική να αυξηθούν σε 50. 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου  Λούλη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ 

|Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να κωφεύει μετά την κυνική παραδοχή του ΓΓ Τουρισμού κ. Λούλη ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.  


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top