Κατρούγκαλος: Θετική η Συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ  

«Βάζουμε πλάτη στην εθνική προσπάθεια»    

Γιώργος Κατρούγκαλος

Θετική χαρακτηρίζει τη Συμφωνία για την ΑΟΖ, την οποία υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ΥΠΕΞ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.    

Ιστορική συμφωνία Δένδια με Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ 

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ζητά την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων με την Ιταλία:

Μητσοτάκης για την ΑΟΖ με Ιταλία: Σήμερα είναι μια καλή ημέρα     

«Η Συμφωνία υπογραφής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ιταλία αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη. Η Συμφωνία άλλωστε παίρνει το νήμα της διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  που, θυμίζω,  ήταν ενταγμένη σε ένα συνολικό σχέδιο στρατηγικής διπλωματίας που περιλάμβανε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο  και την σύναψη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης όχι μόνο με την Ιταλία αλλά και την Αλβανία και την Αίγυπτο. 

Θα μελετήσουμε προφανώς τη συμφωνία για να αξιολογήσουμε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η επήρεια των νησιών, όπως είναι τα δικαιώματα αλιείας. 

Το επόμενο βήμα όμως θα πρέπει αφενός να είναι η άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο  και αφετέρου η συνέχιση της προσπάθειας σύναψης συμφωνίας ΑΟΖ και με την Αίγυπτο, κομβική χώρα για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, και πρόσφατα,  ο Αλέξης Τσίπρας, θα βάλει πλάτη σε αυτή την εθνική προσπάθεια. 
Πρέπει όμως να είναι ενταγμένη σε μια συστηματική στρατηγική που αυτή τη στιγμή λείπει. Για αυτό τον λόγο είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top