Κεραμέως: Μεγάλη ημέρα η Δευτέρα για τα δημοτικά σχολεία 

Τι απάντησε στο ερώτημα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο  

Μεγάλη ημέρα χαρακτήρισε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον Σκάι και τον Γ. Αυτιά.   

Έως 26 Ιουνίου δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα λειτουργούν

Η Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν και πάλι με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων και διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται ήδη  τρεις μήνες εκτός σχολείων και αν δεν άνοιγαν τα σχολεία για φέτος θα έμεναν εκτός σχολείων για έξι μήνες συνολικά, με σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των παιδιών μαθησιακά, κοινωνικά, ψυχοσυναισθηματικά.


Κεραμέως: Με ποια μέτρα υγιεινής θα ανοίξουν τα σχολεία 

Διευκρίνισε για τα μέτρα προστασίας η κα Κεραμέως ότι η μάσκα στο δημοτικό δεν αποτελεί καν σύσταση και ότι ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει διαφορετικές οδηγίες για γυμνάσια - λύκεια, δημοτικά και νηπιαγωγεία αντίστοιχα, ενώ σχετικά με τις μικρότερες ηλικίες ανέφερε ότι  «οι ειδικοί εστιάζουν στο να είναι μικρές οι ομάδες, δεν εστιάζουν τόσο στις αποστάσεις». 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο και αν ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι εξετάζεται όντως το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από άλλες χρονιές, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό  θα αποφασιστεί στη βάση πολλών παραγόντων και πως αυτή τη στιγμή το υπουργείο εστιάζει στην κάλυψη της ύλης και του χαμένου εδάφους,  γι’ αυτό και δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top