Οι προτάσεις Τσιάρα στο Υπουργικό Συμβούλιο για την ηγεσία της Δικαιοσύνης 

Οι έξι γυναίκες που διεκδικούν τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου

Κώστας Τσιάρας

Τις προτάσεις προεπιλογής προσώπων για τους νέους προέδρους Στε και Αρείου Πάγου παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.  


Πέτσας: Τι αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, τηρώντας πιστά την επετηρίδα, κατέθεσε τα ονόματα 6 αντιπροέδρων του ΣτΕ και έξι αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι οποίοι μπορεί να επιλεγούν για τις θέσεις των προέδρων των δυο Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Μητσοτάκης σε υπουργικό: Ευκαιρία να μετασχηματίσουμε την Ελλάδα

Από την πλευρά του ΣτΕ διεκδικούν την θέση του προέδρου οι αντιπρόεδροι: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος

Από τον Άρειο Πάγο διεκδικούν την θέση του προέδρου έξι γυναίκες αντιπρόεδροι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.

Για τις πέντες θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου που θα κενωθούν (διευκρινίζεται ότι οι θέσεις που θα κενωθούν είναι τέσσρις, αλλά λόγω της συνταξιοδότησης του κ. Τσαλαγανίδη, θέση η οποία θα καλυφθεί από αντιπρόεδρο, οι κενούμενες θέσεις αντιπροέδρων είναι πέντε), οι υποψήφιοι αρεοπαγίτες είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top