Κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα επωφελείται περισσότερο

Μητσοτάκης στο twitter: Χαιρετίζουμε τη γενναία πρόταση της Κομισιόν    

Η Ελλάδα επωφελείται περισσότερο διαμηνύει η κυβέρνηση για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Ταμείο Ανάκαμψης», με δήλωση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.   

Κορωνοϊός: Δίνει 750 δισ. για ανάκαμψη η Κομισιόν – Τα 32 δισ. για Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα αγγλικά στο twitter χαιρέτισε την πρόταση, επισημαίνοντας:  

«Χαιρετίζουμε τη γενναία πρόταση της Κομισιόν για ένα πακέτο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως με τη μορφή επιχορηγήσεων που χρηματοδοτούνται μέσω κοινής έκδοσης χρέους».

 

Ο κ. Πέτσας αναφέρει από την πλευρά του, στην ανάρτησή του: 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα φιλόδοξο «Ταμείο Ανάκαμψης» ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία. 

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που από την αρχή είχε θέσει η Ελλάδα για το «Ταμείο Ανάκαμψης»:

- Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
- Να είναι ευέλικτο.
- Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
- Να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα γενναίο βήμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μπορεί να δράσει αποφασιστικά προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Με κινητήριες δυνάμεις την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, η ΕΕ μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από αυτή την κρίση.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το ενισχυμένο «χρηματοδοτικό πακέτο» που της αναλογεί, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλά την ενισχυμένη αξιοπιστία της. Η Κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top