Πλακιωτάκης: Πλωτά ασθενοφόρα θα παραλάβει το καλοκαίρι το Λιμενικό Σώμα

Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για το 50% πληρότητα στα πλοία

Στα μέτρα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον Αnt1. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής τριών ακόμη.

Νησιά: Ξενοδοχεία Covid και γιατροί αναφοράς σε καθένα από αυτά!

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι σταδιακά και τη σωστή στιγμή θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για το 50% πληρότητα στα πλοία και τόνισε πως η σεζόν δε θα διεξαχθεί βάσει του τρέχοντος πρωτοκόλλου.

Πότε ανοίγουν τα σύνορα – Με ποιους όρους θα έρθουν οι τουρίστες

Σχετικά με το ποια νησιά θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε τυχόν κρούσματα από τουρίστες, ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για την αύξηση των κλινών, ενώ υπογράμμισε πως γίνεται επεξεργασία για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στα μικρά νησιά. Επίσης, ανέφερε πως οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν δοθεί και στα αγγλικά, ώστε και οι τουρίστες να είναι ενήμεροι για το πώς θα κινηθούν με τα Μέσα.

Πλακιωτάκης: Ξεκινήσαμε με την Κρήτη, ακολουθούν τα άλλα νησιά 

Τέλος, σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό τουρκικής προκλητικότητας στις Οινούσσες, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για «καθημερινό φαινόμενο, το οποίο αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη». 

«Προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα βάσει του διεθνούς δικαίου και δεν έχουμε χαλαρώσει ούτε στιγμή και αυτό θα το συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top