Εστίαση: Πώς θα λειτουργήσουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια στις 25 Μαΐου

Αλλάζουν οι συνήθειες - Μέχρι έξι άτομα στο τραπέζι

Τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, καφετεριών και μπαρ που επανεκκινούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου παρουσίασε αναλυτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Οριστικό: Ανοίγουν στις 25 Μαΐου καφετέριες, μπαρ κι εστιατόρια

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης από 25 Μαΐου

- Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Ανοίγει η εστίαση: Διπλάσιοι χώροι και πεζοδρομήσεις για τραπέζια

- Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης στις 25 Μαΐου - Πώς θα λειτουργούν

- Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

- Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

- Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Τρίτο στάδιο άρσης μέτρων: Τι ανοίγει τη Δευτέρα 18 Μαΐου

- Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top