Χαρδαλιάς: Από τις 18/5 η μετακίνηση στην Εύβοια, από τις 25/5 στη Λευκάδα!

Μεγάλα πρόστιμα σε επιχειρήσεις στις παραλίες αν δεν τηρούν τα μέτρα

 Από τη Δευτέρα 18.5 επιτρέπεται η μετακίνηση πολιτών από άλλους νομούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Εύβοια  - αν και νησί – λογίζεται ως χερσαίος προορισμός, συνεπώς η μετακίνηση σε αυτή θα επιτραπεί από τις 18/5. Όπως διευκρίνισε όμως η Λευκάδα και η Ελαφόνησος ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί, ως εκ τούτου η μετακίνηση εκεί θα επιτραπεί μία εβδομάδα αργότερα, «στις 25/5 αν όλα πάνε καλά», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.    

Μετακινήσεις: Τι θα γίνει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

«Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε την άρσσρτη των μέτρων» δήλωσε επίσης ο υφυπουργός κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ενώ υπενθύμισε τα μέτρα που έχουν αν ανακοινωθεί για τις εκκλησίες και τους χώρους λατρείας των άλλων θρησκειών.  

Πλακιωτάκης: Μόνο οδικώς η πρόσβαση σε Εύβοια - Λευκάδα

O  

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ τους ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ -  ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων, ενώ η απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες ορίζεται στα τέσσερα μέτρα.

Κρίσιμο τεστ για τουρισμό το άνοιγμα των παραλιών - Πώς θα λειτουργούν

Όπως διαμήνυσε επίσης τα πρόστιμα για τους παραβάτες που δεν τηρούν τα μέτρα θα είναι πολύ τσουχτερά.

Για τις επιχειρήσεις σε παραλίες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, τα πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 και θα φτάνουν τις 20.000 ευρώ  ενώ η επιχείρηση θα τίθεται αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες, στην πρώτη φορά παράβασης.
Στην δεύτερη φορά τα πρόστιμα θα τριπλασιάζονται ενώ η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης θα ισχύει για 90 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top